Socialdemokraternas PS Kansli

Ingen elev ska hållas tillbaka i skolan

Dela

Socialdemokraterna går till val på att skapa ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige. I det starka samhället är skolan en hörnsten. Målet är att skapa en skola där inte en enda elev lämnas efter – men inte heller hålls tillbaka.

Kunskapsresultaten är återigen på uppåtgående men svenska elever lär sig inte tillräckligt mycket i skolan. Det gäller både de lägst presterande eleverna och de högst presterande eleverna. Under nästa mandatperiod vill Socialdemokraterna möjliggöra fler verksamheter som utmanar högpresterande elever på högstadiet och låta fler elever läsa högskolekurser redan under gymnasietiden.

- I svensk skola ska ingen elev lämnas efter men inte heller hållas tillbaka. Motiverade och nyfikna elever lär sig mer. Vi vill att alla elever får den chansen, säger Anna Ekström.

Socialdemokraterna går till val på

"Språngbrädan" – ett nationellt initiativ för att väcka och utveckla elevers kunskapsintressen

Socialdemokraterna vill möjliggöra fler verksamheter i hela landet som vänder sig till elever i grundskolans högstadium för att väcka och utveckla deras intresse för till exempel språk, matematik, naturvetenskap eller andra ämnesområden som elever vill pröva på eller utmanas i – i och utanför skolan. Elever ska tillsammans med andra elever kunna labba, göra riktiga experiment, utmanas i text, lösa matematiska problem och ta del av utställningar. Verksamheten ska utmana eleverna att nå djupare ämneskunskaper och kan exempelvis bedrivas i samarbete med det civila samhället, privata näringslivet, muséer och lärosäten.

Mer samarbete mellan gymnasieskolan och högskolan

Socialdemokraterna vill se mer samarbete mellan gymnasieskolan och högskolan. Till exempel vill vi att fler elever som har lätt för sig ska få större möjligheter att läsa kurser på högskolan redan under gymnasietiden. S vill också se ett ökat utbyte mellan undervisande lärare och högskolornas forskningsmiljöer för att förbättra undervisningen för alla elever.  

Kontakt:

Malin Appelgren, pressekreterare hos Anna Ekström: 072-208 96 16

Nyckelord

Om

Socialdemokraternas PS Kansli
Socialdemokraternas PS Kansli
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraternas PS Kansli

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraternas PS Kansli

Stefan Löfvens program valdagen 9 september8.9.2018 09:00Pressmeddelande

09.40 Statsministern och Ulla Löfven promenerar från Sagerska huset till vallokalen där statsministern röstar. Fototillfälle. Adress: Riksdagshuset 10.30 Statsministern åker i kampanjbuss tillsammans med vallokomotiven, finansminister Magdalena Andersson, utrikesminister Margot Wallström och försvarsminister Peter Hultqvist. Bussen avgår från Gustav Adolfs torg. Fototillfälle. 10.50 Statsministern och vallokomotiven fikar och samtalar med pensionärer i Sundbyberg. Media är välkomna, statsministern och vallokomotiven finns tillgängliga för kortare kommentarer i anslutning till besöket. Adress: Folkets Hus, Sturegatan 12, Sundbyberg. 12.00 Torgmöte i Vällingby centrum. Statsministern håller tal. SSUs förbundsordförande Philip Botström deltar. Media är välkomna, fototillfälle. Adress: Vällingby centrum, Pajalagatan 36. 12.40 Lunch hemma hos en barnfamilj. Media är välkomna, statsministern finns tillgängliga för kortare kommentarer i anslutning till besöket. Adress: Basgränd, Vällingby Anm

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum