RF/SISU

Ingen förändring av råd men nytt besked i början av juni

Dela

Folkhälsomyndigheten gav idag besked att det just nu inte är möjligt att göra förändringar av de allmänna råden för att öppna för tävling och matcher på seniornivå. Riksidrottsförbundet har fortsatt dialog för att så mycket idrottsverksamhet som möjligt ska kunna genomföras.

RF har idag med Svenska Fotbollförbundet och Svensk Elitfotboll haft ytterligare möte med Folkhälsomyndigheten för att diskutera möjligheter och tidsperspektiv för framtida förändringar av gällande allmänna råd. Främst rådet att skjuta upp match och tävling för de över 18 år.

-Vi fick besked att de allmänna råden ligger kvar tills vidare. Vi vet att Idrottsförbund och idrottsföreningar kämpar med att bedriva så mycket verksamhet som möjligt utifrån de riktlinjer som finns. Dessutom planerar flera förbund hur de ska organisera sin verksamhet den dag det är grönt ljus för match och tävling för seniorer.  Jag kan bara påminna om att vara uthålliga och behålla minskad risk för smittspridning som högsta prioritet, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet.

Folkhälsomyndigheten gav besked om att nya riktlinjer och förändrade råd gällande idrott och aktiviteter inför sommaren ska komma första veckan i juni.

- Om det tar en vecka, två eller längre måste bedömas av Folkhälsomyndigheten. Men när det är möjligt att öppna för tävling och matcher på seniornivå kommer Riksidrottsförbundet att fortsätta ha den koordinerande rollen för den samlade idrottens räkning i dialog med Folkhälsomyndigheten, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

För mer information kontakta 

Björn Eriksson
Ordförande Riksidorttsförbundet
070-626 46 06

Nyckelord

Kontakter

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 72 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 20 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum