Svenska Handbollslandslaget

Ingen fortsättning för Martin Boquist

Dela
Martin Boquist fortsätter inte som assisterande förbundskapten för herrlandslaget efter att Svenska Handbollförbundet valt att nyttja en ömsesidig klausul om uppsägning.
Martin Boquist. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Handbollslandslaget
Martin Boquist. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Handbollslandslaget

Martin Boquist fortsätter inte som assisterande förbundskapten för herrlandslaget efter att Svenska Handbollförbundet valt att nyttja en ömsesidig klausul om uppsägning. 

Sedan hösten 2016 har Martin Boquist varit assisterande förbundskapten för det svenska herrlandslaget, först till Kristján Andrésson och sedan till Glenn Solberg. När landslaget samlas i april för säsongens sista landskamp, mot Danmark i Malmö Arena, kommer det dock vara utan Boquist. Svenska Handbollförbundet har valt att använda sig av en klausul om uppsägning som båda parter haft möjlighet till. 

– Valet att skruva i ledarstaben görs för att vi tror att det är den bästa vägen framåt för fortsatt utveckling. Vi vill ständigt förbättra såväl individer och laget som svensk landslagshandboll, säger landslagsansvariga Hanna Fogelström.

Under åren med Boquist i ledarstaben har Sverige bland annat spelat tre mästerskapsfinaler och tagit en femteplats i OS. Så sent som i januari blev Sverige europamästare för första gången sedan 2002, då för övrigt Boquist var med som spelare.

– Martin har varit en stor tillgång för landslaget och har bidragit med mycket under sina år som assisterande förbundskapten till både Kristján och Glenn. Svenska Handbollförbundet vill rikta ett stort tack till honom för det han bidragit med på och utanför banan för att lyfta svensk handboll och vi önskar honom all lycka i framtida uppdrag, säger Fogelström.

Glenn Solberg kommer även fortsättningsvis att leda herrlandslaget och arbetet med att hitta en ersättare till Boquist har inletts.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Martin Boquist. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Handbollslandslaget
Martin Boquist. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Handbollslandslaget
Ladda ned bild

Om

Svenska Handbollslandslaget
Svenska Handbollslandslagethttps://www.handbollslandslaget.se/

Sverige är en av världens främsta handbollsnationer med 24 medaljer på seniorsidan i OS, VM och EM. 2022 vann herrlandslaget EM-guld för första gången på 20 år. 

Även på ungdomssidan är Sverige ofta med långt framme i de internationella mästerskapen och dessutom har vi landslag på såväl senior- som ungdomsnivå i beachhandboll.  

Sverige arrangerar regelbundet internationella mästerskap. I januari 2023 arrangerades herrarnas VM i Sverige, i december är det damerna som spelar VM på hemmaplan.

 

Följ Svenska Handbollslandslaget

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Handbollslandslaget

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum