Åklagarmyndigheten

Ingen längre misstänkt för mord på en man i Luleå i tisdags

Dela

De två personer som varit anhållna misstänkta för mord på en man som påträffades död utomhus i Luleå i tisdags har i dag försatts på fri fot efter beslut av åklagare. Personerna är inte längre misstänkta för brott. Åklagaren är tillgänglig för media på telefon i morgon.

– Genom förhör som hållits med de två tidigare anhållna, samt övriga utredningsåtgärder som vidtagits, har nu polis och åklagare en tydlig bild av vad som inträffat. De två personer som tidigare var anhållna är inte längre misstänkta för något brott och har därför släppts. Något brott tycks alltså inte ligga bakom dödsfallet.

– Ytterligare några utredningsåtgärder kommer att vidtas innan förundersökningen avslutas. Den avlidnes anhöriga måste nu få sörja i fred och därför kommer inga ytterligare uppgifter att lämnas i ärendet, säger kammaråklagare Jonas Fjellström vid Åklagarkammaren i Luleå.

Kontakt

Kammaråklagare Jonas Fjellström är tillgänglig för media i morgon fredag kl. 13-14 på 010-562 64 63.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Pressinbjudan: Åklagare väcker åtal om synnerligen grovt vapenbrott kopplat till mord i Botkyrka14.7.2021 08:33:43 CEST | Pressmeddelande

Åklagarmyndigheten och Polismyndigheten bjuder in till pressträff i Stockholm på torsdag den 15 juli i samband med att tre personer åtalas vid Attunda tingsrätt för synnerligen grovt vapenbrott. Åtalet är kopplat till en händelse där en 12-årig flicka sköts ihjäl i Norsborg, Botkyrka i augusti 2020 och på pressträffen kommer polisen även att ge en lägesbild gällande mordutredningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum