Enköpings kommun

Ingen smitta inom vård och omsorg på flera veckor

Dela

Sedan i mitten på maj har ingen smitta rapporterats till vård- och omsorgsförvaltningens stab, varken bland kunder eller personal.

– Vi gläds åt att nollorna har varit återkommande siffror de senaste veckorna i rapporterna från verksamheterna över antalet nya fall av corona, både bland kunder och personal. Vi har inte haft några smittade kunder eller personal och heller ingen som vårdats för misstänkt smitta, säger Lotta Tronêt, förvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningen.

– Vaccinationstäckningen är hög bland våra kunder och personal och vi börjar verkligen se de efterlängtade effekterna av vaccinet.

Vård- och omsorgsförvaltningen följer Folkhälsomyndighetens smittförebyggande åtgärder och hur de kan anpassas i takt med att alltfler blir vaccinerade. Förvaltningen får också fatta beslut om anpassningar utifrån de lokala förutsättningarna, när de anser att det är lämpligt.

– Mot bakgrund av den höga vaccinationstäckningen och det stabilare läget har vi i veckan enats om att kunderna på våra äldreboenden får börja umgås mer med varandra än tidigare. Besöksrutinerna på äldreboendena är dock oförändrade, säger Lotta Tronêt.

Besöksrutinerna hittar du på vår webbplats enkoping.se/corona.

Tid för telefonintervju

Vår förvaltningschef och verksamhetschef för äldreomsorgen finns tillgängliga för intervju på telefon den 10 juni klockan 9.00–9.20.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum