Clarion Hotel Post

​INGET GRÖNT UTAN DET BLÅ

Dela

Certifieringar, hållbarhet och kunskapsspridning i fokus när vRÅs kökschef Sofia B Olsson besöker Almedalen.

Kökschef Sofia B Olsson sprider kunskap om hållbart fiske, vattenbruk och fångstmetoder i Almedalen
 

vRÅ, Clarion Hotel Post och Nordic Choice Hotels har valt att satsa på MSC-certifiering, en väg som fler restauranger valt att gå. Dock saknas såväl kunskap som kunskapsspridning inom hotell- och restaurangbranschen gällande fisk- & skaldjurs ursprung, merroir, fiskemetoder och bestånd. På vetenskapsfestivalen fick Sofia B Olsson, kökschef på vRÅ, chansen att debattera samtalsämnena.

Ställningstagandet för hållbar utveckling av fiske, vattenbruk och fångstmetoder är för mig en självklarhet som kökschef på en restaurang med fokus på fisk och skaldjur. Min vision är att den allmänna kunskapen kring ursprung, levnadsförhållanden och fångstmetoder vad gäller fisk och skaldjur ska motsvara kunskapen inom frukt- och grönt samt köttindustrin inom 1-2 år, berättar Sofia B Olsson, kökschef vRÅ.

På plats under Almedalsveckan finns den västsvenska vattenbruksplattformen SWEMARC från Göteborgs Universitet. Uppdraget blir att väcka opinion kring frågor som rör utvecklingen av det svenska hållbara vattenbruket. Därför bjuder SWEMARC bl.a. in politiker, myndigheter och intresseorganisationer till en rundabordsmiddag den 3a juli där vRÅs mat står i fokus.

Det blir fokus på hållbart från havet med alger, ostron makrill och annan sjömat. Allt tar vi med oss från våra hållbara fiskepartners från bl.a. västkusten och sedan prepareras alla måltider på plats. Det känns både viktigt och roligt att kunna förmedla att vRÅ och Clarion Hotel Post är den del av en urban rörelse i Göteborg, som består av forskare, kockar, designers, odlare, producenter, kreatörer m.fl. som i ett kreativt samarbete hittar nya lösningar på framtidens hållbara mat, säger Sofia.

vRÅ som ligger i göteborgshotellet Clarion Hotel Post har i samarbete med Kajodlingen tagit fram en ekologisk takodling, där grönt och annat odlat hämtas med till måltiden. Efter Almedalsveckan kommer Tv-profilen Tareq Taylor med ett filmteam till takoldingen för att spela in ett program med vRÅs kökschef Sofia. Temat som är Urban Gardening, alger, ostron och västkusten kommer sändas i Tyskland senare i år.

Den 5e juli avslutar Sofia sin medverkan på Almedalsveckan genom ett seminarium om vattenbruk, mer information HÄR

Clarion Hotel Post har uppförts i en av stadens mest anrika byggnader- det gamla Posthuset. Atmosfären är sofistikerad men samtidigt avslappnad och skapar en perfekt scen för evenemang och banketter samt blir en ny mötesplats för hela Göteborg. Hotellet erbjuder ett brett utbud av gastronomiska upplevelser med restaurangerna Norda Bar & Grill och vRÅ - Swedish ingredients - Japanese flavors. Det centrala läget i staden tillsammans med hög komfort, förstklassig design och gastronomi samt ett brett utbud av mötessalar, gör hotellet till ett naturligt val för både mindre och större konferenser. Den unika atmosfären i Posthallen med dess stora terrass med utsikt över staden erbjuder Clarion Hotel Post en miljö för stora som små evenemang.

Clarion Hotel är levande mötesplatser, centralt belägna konferens-, event, och affärshotell, drivna av passion. Sex år i rad har Clarion Hotel blivit utsedd till Sveriges bästa hotellkedja genom Grand Travel Award, ett pris som röstas fram av 1200 resesäljare. Clarion Hotel tillhör hotellkoncernen Nordic Choice Hotels. Mer information om Clarion Hotel www.choice.se/clarion

Nordic Choice Hotels är Nordens största hotellkedja med 189 hotell och 12 000 anställda i Skandinavien och Baltikum. Företaget marknadsför kedjorna Comfort, Quality Hotels, Quality Resort, Clarion Collection och Clarion, samt 15 unika hotellpärlor inom Nordic Hotels & Resorts. Samtliga hotell är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

 

Nyckelord

Bilder

Om

Clarion Hotel Post
Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10
411 03 Göteborg

+46 31 61 90 00http://www.clarionpost.se/

Clarion Hotel Post har uppförts i en av stadens mest anrika byggnader - det gamla Posthuset. Atmosfären är sofistikerad men samtidigt avslappnad och skapar en perfekt scen för evenemang och banketter samt blir en ny livlig mötesplats för hela Göteborg.

Hotellet erbjuder ett brett utbud av gastronomiska upplevelser med restaurangerna Norda och vRÅ - swedish ingredients - japanese flavors.

Det centrala läget i staden tillsammans med hög komfort, förstklassig design och gastronomi samt ett brett utbud av mötessalar, gör hotellet till ett naturligt val för både mindre och större konferenser. Den unika atmosfären i Posthallen med dess stora terrass med utsikt över staden erbjuder Clarion Hotel Post en miljö för stora som små evenemang.

Följ Clarion Hotel Post

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Clarion Hotel Post

Ingrosso har betygsatt - Göteborg hetare än Vegas!27.11.2017 09:41Pressmeddelande

Aldrig någonsin har något liknande gjorts på ett hotell i Norden, säger Fredrik Blomberg, VD på hotellet och upphovsmakaren till Take Over. Klubb är något vi kör med jämna mellanrum och vi är kända för att vara en festpalats fortsätter Fredrik. Take Over är dock att ta det hela mer än ett par steg ytterligare. Hotellet stängdes ner under 48 timmar och förvandlades till en enda stor klubbarena. Två av världens största DJ:s ägde varsin kväll, Alesso på fredagen och Ingrosso på lördagen. Det flögs in gäster från Los Angeles, Wien och Berlin men framförallt var det Göteborgarna som gjorde Post och Take Over till sin festplats under helgen. Alla bar och restaurangenheter på hotellet förvandlades till arenor för fest, Postbaren blev Snowman Room med resident DJ:s som körde klubb så gott som dygnet runt. En av helgens höjdpunkter här var coola tjejerna i Grabb som visade killarna vart skåpet ska stå!  Bon Bon Bar förvandlades till 808 x Nightfly Room där stora namn inom Tecno scenen såsom Nic

Kidsen kommer att rädda världshaven!24.10.2017 17:18Pressmeddelande

Ocean 2017 i Göteborg 1 till 4 november Post Explorers är ett nystartat projekt av Clarion Hotel Post och Joakim Odelberg där skolbarn får arbeta med frågor som rör havet. Det är anställdas barn och deras skolklasser som den 1 november kommer att presentera sitt arbete och berätta om hur vi kan ändra vårt sätt att leva, äta och förhålla oss till vår livsviktiga naturkälla – havet!  Projektet leds av bevarandefotografen och naturfilmaren Joakim Odelberg, som har flera uppmärksammade produktioner om marin nedskräpning och annan miljöförstöring i havet. Joakim är en framstående pedagog och opinionsbildare som genom sina bilder visar det vackra och storslagna i vår havsmiljö, samtidigt som han sätter fokus på problem och utmaningar som rör miljön i havet. Joakim har nyligen representerat Sverige, under FN:s internationella havskonferens ”The Ocean Conference” i New York, med sin audiovisuella utställning om marin nedskräpning. Denna utställning kommer att visas upp på Clarion Hotel Post un

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum