Trafikverket

Inget trafikstopp på Västra stambanan

Dela

Tågtrafiken på Västra stambanan, Stockholm – Göteborg, kommer att kunna gå under helgen.

Under fredag eftermiddag gick Trafikverket ut med informationen att tågtrafiken på sträckan Göteborg-Herrljunga på Västra stambanan ställs in under helgen. Beslutet togs sen Älvsborgsbanan drabbats av solkurvor. Älvsborgsbanan skulle under helgen användas som omledningssträcka för tågen på grund av ett planerat banarbete på Västra stambanan.

Trafikverket valde att så snabbt som möjligt gå ut med informationen för att ge resenärerna en möjlighet att planera om sin resa.

I dialog med SJ har vi skjutit fram banarbetet till ett senare tillfälle. Svårigheterna att få fram ersättningstrafik var för stora. En faktor som påverkade ändringen var också att stora evenemang hålls i helgen i både Stockholm och Göteborg.

Trafikverket beklagar den uppkomna situationen.

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum