Alecta

Ingrid Bonde föreslås bli ny styrelseordförande i Alecta

Dela

Beredningsnämnden för Alecta pensionsförsäkring, ömsesidigt föreslår att Ingrid Bonde väljs till ny styrelseordförande vid överstyrelsens möte den 11 april 2019.

Ingrid Bonde har tidigare bland annat varit vice vd och finansdirektör för Vattenfall AB, vd för AMF Pension och generaldirektör för Finansinspektionen. Hon sitter i ett flertal bolagsstyrelser, är styrelseordförande i Hoist Finance AB och ordförande i Klimatpolitiska Rådet.

- Ingrid Bonde har mycket relevanta erfarenheter från ledande positioner i både betydelsefulla företag och myndigheter, och från att delta i och leda styrelsearbete. Sammantaget är vi övertygade om att hon har de egenskaper som krävs för uppdraget som Alectas styrelseordförande, säger Kenneth Bengtsson, ordförande i Alectas överstyrelse och sammankallande i Alectas beredningsnämnd.

- Jag ser fram emot att leda Alectas styrelsearbete. Den trygghet som Alecta erbjuder genom kollektivavtalad tjänstepension är och kommer fortsatt att vara viktig för både privatpersoner, företag och samhället i stort, säger Ingrid Bonde.

Erik Åsbrink lämnar ordförandeskapet efter 19 års arbete.

Utöver förslaget till ny styrelseordförande föreslås också åtta ordinarie styrelseledamöter för omval och tre för nyval.

Omval

Hanna Bisell

Cecilia Fahlberg Pihlgren

Petra Hedengran

Magnus von Koch

Martin Linder

Richard Malmborg

Kaj Thorén och

Anders Weihe

Nyval

Markus Granlund

Helena Hedlund och

Jan-Olof Jacke

Valen avser tiden intill dess att 2020 års ordinarie överstyrelsemöte hållits.

Vid frågor, kontakta
Jacob Lapidus, Chef Extern kommunikation & presschef
jacob.lapidus@alecta.se
+46 76 16 43 959

Nyckelord

Bilder

Om

Alecta
Alecta
Regeringsgatan 107
10373 Stockholm

+46 76 16 43 959http://www.alecta.se

Alecta är förvaltare av tjänstepension sedan 1917. Vårt uppdrag är att ge kollektivavtalade tjänstepensioner så stort värde som möjligt för både våra företags- och privatkunder. Det gör vi genom god avkastning, bra kundservice och låga kostnader. Alecta erbjuder ålderspension, sjukpension och efterlevandeskydd inom ramen för tjänstepensionen i en kollektiv försäkringslösning. Vi förvaltar 824 miljarder kronor åt våra ägare som är 2,5 miljoner privatkunder och 35 000 företagskunder. Collectum administrerar tjänstepensionen.

Följ Alecta

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Alecta

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum