Europaparlamentet

Inled år 2022 med en pressresa till Europaparlamentet i Strasbourg

Dela

Vill du inleda år 2022 med att friska upp dina EU-kunskaper? Eller vill du undersöka hur det har gått för de svenska Europaparlamentarikerna halvvägs in mandatperioden? Nu kan du som är journalist ansöka om resestipendium för att delta i en pressresa till Europaparlamentet i Strasbourg den 17–20 januari, 14–17 februari eller 7-10 mars.

På plats i Strasbourg får du chansen att följa Europaparlamentets debatter och omröstningar, delta i pressträffar med svenska ledamöter, få en inblick i hur arbetet går till bakom kulissera och ta del av årets viktigaste frågor på EU-nivå. Det finns även tid för egna intervjuer.

Stipendiet:

  • Avser följande plenarsammanträde:17–20 januari, 14–17 februari eller 7-10 mars.
  • Förutsätter att du är yrkesverksam journalist.
  • Omfattar en resa från närmaste flygplats eller tågstation i Sverige till Strasbourg och tillbaka i ekonomiklass samt ett schablonbelopp på 360 euro som ska bidra till att täcka övriga kostnader som boende och uppehälle.

Journalister kan också delta i programmet på bekostnad av det egna mediehuset.

Covid-19-åtgärder:

  • Information om inresebestämmelser och nationella restriktioner i Frankrike.
  • Europaparlamentet har vidtagit en rad försiktighetsåtgärder som uppdateras löpande. Det är bland annat obligatoriskt att bära kirurgiskt munskydd och visa upp ett giltigt covid-19-intyg i Europaparlamentets lokaler.
  • Vi följer noggrant utvecklingen av covid-19 runtom i Europa. Beskedet från Europaparlamentet är att plenarsessionerna fortsatt genomförs i Strasbourg. Skulle någonting ändras hör vi av oss.

Ansökan:

  • Ska innehålla en kort beskrivning av dig själv och en motivering till varför du vill åka.
  • Skickas in senast den 9 januari 2022.

Följ länken för att komma till ansökningsformuläret.

Kontakter

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum