Lindholmen Science Park

Innovation inom prehospital eHälsa får fortsatt finansiering

Dela

PICTA, Prehospital ICT Arena, på Lindholmen Science Park, får stöd av Västra Götalandsregionen för att fortsätta arbetet med att driva innovation och nyttiggörande inom prehospital eHälsa. De nästkommande tre åren får PICTA 5,7 miljoner kronor i grundfinansiering.

Därmed finns nu goda förutsättningar att fortsätta konsolideringen av PICTAs verksamhet, förstärka resurserna och bredda kompetensen. Dessutom kan PICTA expandera vidare med nya projekt och områden, samt utveckla fler strategiska samarbeten.

-Jag är mycket glad över att vi kan driva arenans arbete vidare. Efter 30 år i branschen vet jag hur stora behoven är i den prehospitala sjukvården, men det viktigaste är att jag vet vilka möjligheter som finns!, säger Bengt Arne Sjöqvist, programansvarig för PICTA vid Lindholmen Science Park. 

Arenan har framgångsrikt etablerat sig som en nationell aktör och kunskapsnod inom prehospital ICT och eHälsa, men också som ett center för ett unikt regionalt kluster kring prehospital forskning, utveckling, innovation och nyttiggörande.

PICTA anknyter till Vision Västra Götaland, och har haft som utgångspunkt att bygga på unika regionala förutsättningar även om ambitionen är nationell.

Idag drivs flera projekt inom PICTA där ICT och eHälsa testas och utvärderas för att nyttiggöras på bästa sätt inom sjukvården, t ex:

PreSISe – AI-stöd för identifiering i ambulans av förhöjd risk för Sepsis - Läs mer >
ViPHS – Videokonsultation från ambulans vid akut stroke - Läs mer >


Fakta
PICTA drivs sedan 2014 av Lindholmen Science Park i samarbete med ett trettiotal organisationer från sjukvård, näringsliv och akademi. Genom gemensamma projekt, kunskapsspridning och forskning vill vi säkerställa att ICT och e-hälsa nyttiggörs på bästa sätt inom den prehospitala sjukvården. Arenan finansieras av Västra Götalandsregionen och insatser från arenans intressenter. Läs mer >

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Lindholmen Science Park
Lindholmen Science Park
Lindholmspiren 3-5, Box 8077
402 78 Göteborg

031-764 70 00http://www.lindholmen.se

Lindholmen Science Park är en samverkansmiljö inom styrkeområdena transport, ICT, visualisering och media. Vi erbjuder en neutral arena där näringsliv, akademi och myndigheter tillsammans driver innovation för samhällsutveckling. I snart 20 år har vi varit med och skapat framgångsrika samarbeten på regional, nationell och internationell nivå.

Följ Lindholmen Science Park

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Lindholmen Science Park

Nu startar AI Innovation of Sweden - ett nationellt center för tillämpad forskning och innovation inom Artificiell Intelligens6.2.2019 16:30:00Pressmeddelande

Idag invigdes AI Innovation of Sweden på Lindholmen Science Park tillsammans med de 40-tal partners som hittills bekräftats. Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman var på plats för att öppna det nationella centret, som genom samverkan och co-location ska accelerera innovation och forskning inom praktiskt tillämpad Artificiell Intelligens - AI.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum