Norrköpings kommun

Inomhushallar och ishallar öppnar för gymnasieungdomar

Dela

Norrköpings kommun öppnar idrottshallar och ishallar för föreningar och övriga hyresgäster som har verksamheter för barn och unga födda 2002 eller senare. Öppningen sker i enlighet med regeringens besked torsdagen den 4 februari om att idrottsaktiviteter för gymnasieungdomar får starta upp igen för att främja välmående och rörelseaktivitet.

– idrotts- och fritidsaktiviteter är oerhört viktigt för våra ungdomar. Framför allt nu, i pandemitider, då det sociala umgänget i övrigt är begränsat. Våra yngre barn och ungdomar har haft tillgång till sina aktiviteter sedan den 25 januari och nu kan vi även ge våra gymnasieungdomar samma möjlighet. Därför välkomnar vi regeringens besked. Det är dock fortsatt viktigt att följa rekommendationerna om avstånd och god hygien för att minska smittspridningen, säger Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör.

Verksamheterna kommer ha möjlighet att öppna upp för barn födda 2002 eller senare från och med i dag den 9 februari.

Kommunens idrottshallar och ishallar hålls fortsatt stängda för övrig idrottsverksamhet för vuxna, med undantag för träning och match på elitnivå, fram till den 21 februari. Detta innebär att de föreningar och övriga hyresgäster som har verksamhet för vuxna själva måste avboka sina tider fram till den 21 februari.

Det vilar ett stort ansvar på kommunens idrottsföreningar att följa de skärpta allmänna råden och de rekommendationer som ges av Riksidrottsförbundet eller respektive Specialidrottsförbund för att minska smittspridningen och komma tillbaka till idrottsvardagen igen.

Kultur- och fritidskontoret förhåller sig till Folkhälsomyndighetens, Specialidrottsförbunden och Riksidrottsförbundets rekommendationer:

För individen gäller att:

 • stanna hemma om du är sjuk.
 • tvätta händerna ofta och noggrant eller använd handdesinfektion.
 • hålla avstånd till andra, gärna 2 meter.
 • inte dela utrustning med andra.
 • träna utomhus om det är möjligt.
 • byta om och duscha hemma.
 • resa till och från aktiviteten utan sällskap av andra.
 • träna helst individuellt eller i mindre grupper.

För föreningar och övriga hyresgäster gäller att:

 • hålla träningar utomhus när det är möjligt.
 • träna i mindre grupper när det är möjligt.
 • avstå från att anordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar
 • vuxna, som inte är ledare, ska inte vistas i våra hallar och lokaler, detta gäller fortsatt och under barnens träning för att undvika smittspridning.
 • för matcher och aktiviteter som faller inom ordningslagen gäller max 8 personer eller max 300 personer sittande (länsstyrelsen har tillfälligt sänkt även denna gräns till 8 personer).
 • elitidrottande kan fortsätta enligt separata protokoll utfärdade av respektive specialidrottsförbund.

Kontakt:
Maria Modig
Titel: kultur- och fritidsdirektör
Telefon: 011-15 29 26

__________________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 072-584 55 69

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Hur mår Norrköpings ungdomar? Resultat och analys av ungdomsenkäten Om mig17.5.2021 09:27:42 CEST | Pressmeddelande

Coronapandemin har påverkat livet och samhället på många olika sätt, inte minst för unga. En ny rapport från kommunstyrelsens kontor visar att ungdomars hälsa har påverkats både positivt och negativt av pandemin. De flesta ungdomar i Norrköping är nöjda med sin fritid och ser positivt på framtiden, samtidigt ökar den psykiska ohälsan, framförallt bland tjejer på gymnasiet.

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 187.5.2021 14:05:01 CEST | Pressmeddelande

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här följer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 18. Läget är allvarligt och kommunen vill uppmana alla att handla ensamma, hålla avstånd, följa restriktioner och rekommendationer samt stanna hemma vid minsta symtom.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum