Enköpings kommun

Inriktningsbeslut klart om sammanslagning av två förvaltningar

Dela

Den 16 augusti fattade kommundirektören Ulrika K Jansson inriktningsbeslutet att socialförvaltningen och vård- och omsorgsförvaltningen tillsammans ska bilda en ny förvaltning.

Den nya förvaltningen planeras träda i kraft den 1 januari 2022.

– Det har genomförts ett mycket grundligt arbete under våren, med många involverade, och det känns mycket bra att ha kunnat fatta inriktningsbeslutet för att arbeta vidare med att skapa en gemensam för­valtning. Jag är övertygad om att detta kommer skapa en organisation där vi står än bättre rustade inför framtiden och kan ge bästa möjliga service för dem vi finns till för, säger Ulrika K Jansson, kommundirektör.

Beslutet är fattat i samråd med kommun­direktörens ledningsgrupp. Till grund för beslutet ligger bland annat konsultfirman Public Partners analys kring organisations­översynen, workshops med förvaltningarnas lednings­grupper, dialog i organisations­översynens styrgrupp samt i facklig samverkan.

Vad händer nu?

Lotta Tronêt, förvaltningschef på vård- och omsorgs­förvaltningen och tillförordnad socialchef, har fått i uppdrag av Ulrika K Jansson att arbeta med bildandet av den nya förvaltningen under hösten.

Lottas Tronêts roll som till­förordnad socialchef gäller till årsskiftet.

Förändrings­processen kommer att ta tid

– Beslutet som kommun­direktören fattat känns helt rätt utifrån de underlag vi har efter vårens genomlysning. Beslutet ger oss möjlighet att skapa något nytt som stärker oss att på bästa sätt möta behoven hos invånarna i Enköping, säger Lotta Tronêt.

– Vi ska nu påbörja en gemensam förändringsresa som jag ser fram emot att få ta mig an tillsammans med alla chefer och medarbetare i våra två förvaltningar samt i dialog med våra fackliga företrädare.

Tid för telefonintervju

Lotta Tronêt finns tillgänglig för intervju per telefon den 17 augusti klockan 14.15–14.45.

Ulrika K Jansson finns tillgänglig för intervju per telefon den 18 augusti efter klockan 15.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum