Växjö stift

Insamlingsrekord för årets fasteaktion

Dela

I Växjö stift samlades det in nästan 5,9 miljoner kronor under Act Svenska kyrkans fasteaktion, vilket är nytt rekord. Årets fasteaktion hade temat Dela lika under samma himmel och pengarna kommer bland annat att användas till att motverka hunger, svält och främja hållbar fred.

Även nationellt så är det ett nytt rekordresultat för fasteaktionen – totalt samlades det in 61,6 miljoner kronor. Kriget i Ukraina har engagerat församlingar, privatpersoner och företag och har bidragit till det höga insamlingsresultatet. Med tanke på det allvarliga världsläget, med ökade humanitära katastrofer och minskade biståndsmedel, är insamlingen livsviktig.

 

– Det är ett helt fantastiskt resultat som visar på stort engagemang. Tillsammans kan vi göra skillnad för människor som lever i svår utsatthet, säger Gustav Lundborg, enhetschef på stiftskansliet i Växjö.

 

Årets fasteaktion hade temat Dela lika under samma himmel. 45 miljoner människor är i akut hungersnöd. Fler än 82 miljoner människor är på flykt. Naturkatastrofer, väpnade konflikter och förtryck tvingar dagligen medmänniskor att fly eller på annat sätt söka trygghet. Act Svenska kyrkan arbetar med partner över hela världen för att främja en hållbar och rättvis matförsörjning och för att främja en hållbar fred.

 

Fasteaktionen pågår under den kristna fastan, mellan fastlagssöndagen (27 februari) och palmsöndagen (10 april).


Mer information om året fastekampanj

Insamlingsresultatet per stift jämfört med förra året

Kontakter

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum