Uppsala Vatten och Avfall AB

Insamlingsrekord på återvinningscentralerna

Dela

Ett år med corona har satt fart på Uppsalaborna. Mängden avfall som lämnas på Uppsala Vattens återvinningscentraler har ökat med 1 750 ton i år.

– Det har varit högt tryck hela våren och sommaren och det syns i statistiken, säger Tobias Linnesköld, sektionschef för återvinningscentralerna på Uppsala Vatten.

Det är två fraktioner som sticker ut mest och står för merparten av ökningen. Mängden insamlat trädgårdsavfall har ökat med 600 ton, vilket är en ökning på 18 procent. Mängden insamlat trä och plank har ökat med 880 ton och det är en ökning med 15 procent.

– Ökningen av trädgårdsavfall och trä och plank skvallrar ju om att alla rekommendationer under året att hålla sig hemma för att minska smittspridningen har resulterat i många renoveringsprojekt på hemmaplan, säger Tobias Linnesköld.

Efter sommaren har trycket på återvinningscentralerna planat ut till mer normala nivåer.

Siffrorna är baserade på insamlat material 1 januari–31 augusti 2020.

Kontakter

Om

Uppsala Vatten och Avfall AB
Uppsala Vatten och Avfall AB
Box 1444
751 44 Uppsala

https://www.uppsalavatten.se/

Rent vatten, smarta kretslopp - för hållbart liv i ett växande Uppsala

Uppsala Vatten ger dig rent vatten och smarta kretslopp i ett växande Uppsala.

Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.

Vi är en del av Uppsala kommun och en av de ledande aktörerna i branschen.

Följ Uppsala Vatten och Avfall AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Vatten och Avfall AB

Uppsala vatten häver rekommendationen att inte dricka det kommunala dricksvattnet i Läby, Skuttunge och största delen av Björklinge8.4.2021 14:23:49 CEST | Pressmeddelande

Uppsala Vatten har lokaliserat och isolerat källan för den PAH-förorening som påträffades i Björklinge den 16 mars, vilket innebär att endast ett mindre område i Björklinge fortfarande rekommenderas att inte dricka vattnet. Uppsala Vatten häver därför rekommendationen att inte dricka det kommunala dricksvattnet i Läby, Skuttunge och största delen av Björklinge.

VMA i Björklinge, Läby och Skuttunge hävs – men rekommendationen att inte dricka det kommunala dricksvattnet kvarstår22.3.2021 15:19:16 CET | Pressmeddelande

Den 17 gick Uppsala Vatten ut med en rekommendation till boende med kommunalt dricksvatten i Björklinge, Läby och Skuttunge att inte använda vattnet för dryck och matlagning. I samband med det skickades ett VMA (Viktigt meddelande till allmänheten) ut till alla boende i området med omnejd. Nu hävs VMA-meddelandet, men rekommendationen gällande dricksvattnet kvarstår.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum