Insatslinjer mellan Uppsala, Tierp, Gävle och Skutskär från och med måndag

Dela
Från och med måndag 12 december sätts insatslinjer in på sträckan Uppsala-Tierp-Gävle. Bussarna får nummer 963, 964 och 965 och körs måndag-fredag. Information om bussarna finns i reseplaneraren i UL-appen och på ul.se.

De tre insatslinjerna körs sammantaget 24 turer om dagen, på morgon och kväll när många reser. Målsättningen är att korta restiden så långt möjligt och därför körs bussarna i huvudsak som direktlinjer mellan de större orterna, där alternativa förbindelser med annan UL-trafik saknas.


Linje 963 kör sträckan Gävle-Uppsala, linje 964 Skutskär- Tierp- Uppsala och linje 965 Gävle-Tierp-Tobo-Örbyhus-Uppsala. Bussarna har hållplats i anslutning till tågstationerna, i Gävle på östra sidan av stationen vid Hamntorget.

I Uppsala trafikeras även Gränbystaden och morgonturerna till Uppsala fortsätter fram till Akademiska sjukhuset och Regementsvägen. I Gävle stannar bussarna också vid Gävle sjukhus Västra vägen, i Tierp vid Högbergsskolan och i Skutskär vid Skutskärs centrum.

Skyltar i bussens framruta anger linjenummer och destination. UL- och Movingo-biljett gäller ombord.

Nyckelord

Kontakter

Stefan Adolfsson
samhällsutvecklingschef, UL
Telefon: 018-611 19 64

Länkar

Om

Trafik och samhälle
Trafik och samhälleFölj Trafik och samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafik och samhälle

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum