Tekniska verken i Linköping

Inspektion av Linköpings utomhusbelysning inleds idag

Dela

Idag börjar det årliga underhållsarbetet med att inspektera Linköpings cirka 45 000 utomhusarmaturer för att bibehålla en ljus och trygg stad på kvällen och natten. Inspektionen pågår löpande hela sommaren och utomhusbelysningen kommer vara tänd dagtid i det området som inspektionen sker.

Pressbild: Tekniska verken i Linköping
Pressbild: Tekniska verken i Linköping

- Fungerande utomhusbelysning är en grundläggande trygghets- och säkerhetsfråga för alla som bor och rör sig i vår stad. Under inspektionen letar vi efter felaktigheter som exempelvis armaturer som inte fungerar, lutande stolpar, trasiga kupor, rost, trasiga fundament, skymmande vegetation mm. Våra montörer genomför nödvändiga åtgärder för att säkerställa god funktionalitet av anläggningen i samband med inspektionen, säger Amir Cano som är belysningschef på Tekniska verken Nät.

Tekniska verken välkomnar allmänheten att rapportera in alla former av trasig belysning:

- Även om vi gör den här inspektionen så är det väldigt många punkter som vi ska gå igenom och det är därför jättebra när vi får in felanmälningar på lamporna längs gator, vägar, gångbanor, cykelvägar, tunnlar och parker. Då kan vi agera och laga den viktiga belysningen snabbare säger Amir Cano.

Tekniska verken byter årligen ut cirka 500 armaturer till nya LED-armaturer i syfte att energieffektivisera Linköpings belysning. Ungefär 2 000 trasiga lampor åtgärdas per år, omkring 75 procent av de trasiga lamporna som åtgärdas har anmälts in av allmänheten.

Såhär gör du en felanmälan:

I appen

På webben

Gällande akuta fel som innebär fara för person eller egendom går det att ringa Tekniska verkens driftcentral, som är öppen dygnet runt, på telefonnummer 013-20 80 20.

För mer information, kontakta gärna Amir Cano: amir.cano@tekniskaverken.se eller 013 30 84 04 

Nyckelord

Bilder

Pressbild: Tekniska verken i Linköping
Pressbild: Tekniska verken i Linköping
Ladda ned bild

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som förenklar våra
211 000 privat- och företagskunders vardag. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar. 
Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se (http://tekniskaverken.se/)

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum