Film i Väst

Inspelningsstart för TISDAGSKLUBBEN med Marie Richardson och Peter Stormare i rollerna

Dela

Marie Richardson och Peter Stormare, två av Sveriges mest hyllade skådespelare, möts för första gången på bioduken i TISDAGSKLUBBEN. Inspelningarna av denna varma och underhållande dramakomedi om kärlek, vänskap, mat och passion, har nu påbörjats i och omkring Göteborg.

Peter Stormare (foto: Prolounge) och Marie Richardson (foto: Anders Nicander) möts i Tisdagsklubben
Peter Stormare (foto: Prolounge) och Marie Richardson (foto: Anders Nicander) möts i Tisdagsklubben

Inspelningen av TISDAGSKLUBBEN påbörjades nyligen i och omkring Göteborg och i den starka rollistan finns förutom Marie Richardson och Peter Stormare även Sussie Eriksson, Carina M Johansson, Björn Kjellman, Ida Engvoll, Klas Wiljergård och Maria Sid. TISDAGSKLUBBEN, regisserad av Annika Appelin, är baserad på författaren Anna Fredrikssons manus, fritt efter sin egen roman.

"Jag ser så fram emot att få gestalta Karin i denna sinnliga och passionerade komedi tillsammans med mina väninnor i filmen. Att det är Peter Stormare som spelar stjärnkocken Henrik, gör detta extra spännande. Ett kärt återseende, vi spelade teater ihop med Ingmar Bergman för 30 år sen.", säger Marie Richardson

"Jag är mycket stolt och lycklig över att jag blev tillfrågad att vara med i TISDAGSKLUBBEN. Ett underbart manus, med unika karaktärer. Att det dessutom är skrivet av en kvinna, regisserat av en kvinna och huvudkaraktärerna är kvinnor gör detta till ett unikt projekt som bara kommer en gång i livet. Jag tackade nej till allting annat. Detta är en fantastisk resa som jag absolut vill vara med om." säger Peter Stormare och tillägger "Att Marie Richardson gör huvudrollen är ’the icing on the cake’. En Hälsingetös och en unik talang."

Karin och Sten firar 40-årig bröllopsdag med ett stort festbord dukat och stämningen på topp. Medan vännerna skålar i champagne upptäcker Karin att Sten har varit otrogen. Efter att ha levt ett liv med att passa upp på sin make och dotter, börjar Karin nu omvärdera sin tillvaro. När väninnorna övertalar henne att följa med på en matlagningskurs, träffar hon kocken Henrik. Bland kryddor, fräsande stekpannor och ångande dofter upptäcker Karin snart att det aldrig är för sent att våga följa sina drömmar.

"Min ambition är att göra en feelgood-karamell med viktiga frågeställningar i botten. En film som kombinerar njutbart skådespeleri, mänsklig svaghet och storhet i en sötsur blandning och låter oss drömma större", säger regissören Annika Appelin.

TISDAGSKLUBBEN är Annika Appelins första långfilm som regissör. Hon har lång erfarenhet inom filmproduktion och har tidigare regisserat kortfilmerna Evigt Unga, Att bli med barn och Vi ska ju inte ligga med honom. Appelin blir framöver även aktuell med polis-serien Huss med Karin Franz Körlof i huvudrollen.

TISDAGSBLUBBEN produceras av Jessica Ask och Åsa Karlsson för Anagram Sverige AB. Filmen samproduceras av Film i Väst, SF Studios, TV4/C More med stöd av Svenska Filminstitutet och distribueras av SF Studios med biopremiär 2022.

För mer information, vänligen kontakta:

Film i Väst / Ulrika Grönérus, ulrika.gronerus@filmivast.se, +46 708-64 37 36

PR Tisdagsklubben / Manlin Sterner, manlin@manlin.se, +46 763-76 99 33

SF Studios / Mattias Lundin, mattias.lundin@sfstudios.se, +46 700-99 88 71

Produktion / Jessica Ask, jessica.ask@sfstudios.se, +46-708-15 81 35

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Peter Stormare (foto: Prolounge) och Marie Richardson (foto: Anders Nicander) möts i Tisdagsklubben
Peter Stormare (foto: Prolounge) och Marie Richardson (foto: Anders Nicander) möts i Tisdagsklubben
Ladda ned bild
Regissör Annika Appelin. Foto: Anders Nicander
Regissör Annika Appelin. Foto: Anders Nicander
Ladda ned bild

Om

Film i Väst
Film i Väst
Åkersjövägen 4
46153 Trollhättan

0708-643736http://www.filmivast.se

Film i Väst är en av Europas ledande regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och tv-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, tv-drama, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande. Sammanlagt har Film i Västs samproduktioner vunnit 150 Guldbaggar. Till det kommer ytterligare 295 nomineringar. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen.

Följ Film i Väst

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Film i Väst

Nu spelas Henrik Schyfferts internatskoleserie Zebrarummet in i Västra Götaland25.11.2020 12:00:43 CETPressmeddelande

Hur långt är du beredd att gå för att få tillhöra den innersta kretsen? I Zebrarummet får vi en inblick i maktspelet på en exklusiv internatskola för samhällets elit – och dess konsekvenser. Zebrarummet bygger på en originalidé av Henrik Schyffert och Gustaf Skördeman, med Aliette Opheim, Henrik Schyffert, Valter Skarsgård, Alva Bratt, Maxwell Vaz och Edvin Endre i några av rollerna. Zebrarummet är en produktion av Jarowskij och Brommamamma i samproduktion med Film i Väst och Nent/Viaplay och kommer att sändas på Viaplay. Serien spelas in i Göteborg, Lerum och Härryda.

Sex nomineringar för Film i Västs samproduktioner till European Film Awards10.11.2020 13:53:15 CETPressmeddelande

Thomas Vinterbergs Trollhätteinspelade film Druk har som en av fem filmer nominerats till European Film vid European Film Awards. Vinterberg är också nominerad till regipriset och tillsammans med Tobias Lindholm är han nominerad till manuspriset. Mads Mikkelsen, som spelar huvudrollen, är nominerad som Bästa manliga skådespelare. Maria Sødahl är nominerad till Bästa regissör för sin film Leva på hoppet där Andrea Bræin Hovig nominerats till Bästa kvinnliga skådespelare. Druk är inspelad i Trollhättan, Vänersborg och Vargön och Leva på Hoppet i Studio Fares i Trollhättan.

Nu startar inspelningen av Utvandrarna i Västra Götaland7.9.2020 08:00:00 CESTPressmeddelande

Nu börjar inspelningen av storsatsningen Utvandrarna. Produktionen har flyttats till Sverige och Västra Götaland där hela ensemblen nu är på plats. Filmatiseringen av Vilhelm Mobergs folkkära berättelse regisseras av Erik Poppe och i huvudrollerna syns Lisa Carlehed och Gustaf Skarsgård. Tove Lo gör filmdebut i rollen som Ulrika, Sofia Helin porträtterar Judit. I rollen som Kristinas mor ser vi Lena Strömdahl istället för Liv Ullmann, som mot bakgrund av coronapandemin inte längre har möjlighet att medverka. Tillsammans kommer denna stjärnspäckade ensemble att skildra de folkkära och ikoniska karaktärerna i Utvandrarserien.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum