Sigtuna kommun

Inspirerande undersköterska prisad på gala

Dela

Nadja Karademir, undersköterska och teamledare på Hemskogens äldreboende i Sigtuna, har utnämnts till Årets inspiratör på Framtidsgalan. - Jag blev tårögd när jag förstod att det var jag som vunnit. Det är en sådan trolig ära och jag är så stolt över arbetet vi gör tillsammans på Hemskogen, säger Nadja Karademir.

Det är för fjärde året i rad som priset delas ut av Framtidsverket, som varje år arrangerar Framtidsgalan för att uppmärksamma engagerade personer och viktiga insatser inom offentlig sektor.
Motiveringen lyder:
"Årets inspiratör har med sin personlighet inspirerat till och bidragit med god energi på sin arbetsplats. Årets inspiratör skapar en trivsam arbetsplats både genom sin engagerande personlighet men även med sin sakkunskap".
Prisutdelningen hölls under tisdagen den 20 november på Vasateatern i Stockholm och Nadja Karademir, som visste att hon var nominerad, var på plats.
- Jag förstod inte vem som vunnit förrän jag hörde sista meningen på motiveringen som löd "Genom att motivera och ta vara på all fantastisk kunskap som medarbetare tillsammans besitter lyckas Årets Inspiratör att skapa en meningsfull vardag för våra äldre". Då kom tårarna.

Framtidsverket utvecklar motiveringen med att Nadja Karademir är undersköterskan från Sigtuna som gör det lilla extra för de boende och arbetskollegorna varje dag.
- I en bransch som ibland kan upplevas som krävande är hon kollegan som varje dag sprider glädje på arbetsplatsen. Hon driver igenom olika projekt och försöker tillsammans med sina kollegor komma fram till hur de kan skapa de bästa förutsättningarna för de äldre, skriver de i sitt pressmeddelande.

Bland de saker som Nadja Karademir har tagit initiativ till och genomdrivit nämner de julbesök på boendet av gymnasieelever som lagat mat och umgåtts med de äldre.

- Nadja visar en enorm stolthet, glädje och respekt för sin yrkesroll. Hon inspirerar inte bara sina arbetskollegor utan även mig som chef genom sin entusiasm att vilja utvecklas och samverka till att vår verksamhet utvecklas. Jag är övertygad om att det har bidragit till ökat välbefinnande, livskvalitet och trygghet både för våra brukare och för deras anhöriga, säger Adéle de Waard Gidge, enhetschef på Hemskogens demensenhet.

Presskontakt: 
Anna Jernberg Carlson
pressansvarig Sigtuna kommun
073-666 53 36
anna.jernberg-carlson@sigtuna.se

Om

Sigtuna kommun
Sigtuna kommun
Södergatan 20
195 85 Märsta

08-591 260 00https://www.sigtuna.se

Sigtuna kommun har drygt 47 000 invånare. De bor i någon av tätorterna Märsta, Sigtuna, Rosersberg eller på den levande landsbygden. Sigtuna är Arlandakommunen med Sveriges största flygplats. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda.

Följ Sigtuna kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sigtuna kommun

Inför ett modernt krig - så förbereder sig Sigtuna kommun7.8.2019 09:56:01 CESTPressmeddelande

Tänk dig att du plötsligt inte har tillgång till vare sig elektricitet eller vatten. Att du inte har möjlighet att ta dig någonstans på grund av kaos i trafiken. Att du inte kommer åt någon typ av information kring vad som händer. Vad gör du? Tove Lundlycke, säkerhetsstrateg i Sigtuna kommun, har bland annat som fokus att informera och förbereda organisationen och invånarna på olika krisscenarion.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum