Inspireras för att lyckas med badrumsrenovering

Dela

Renovering av badrum kan kännas mäktigt då det är många viktiga detaljer man behöver vara noggrann med. I våtrum är det extra viktigt att grunden görs på ett korrekt sätt och att allt är så tätt att det inte senare skapas fuktskador. Utöver detta finns det flera olika typer av badrum att inspireras av och en bra början är att sätta en budget för arbetet.

Badrum är ofta en av de mest kostsamma renoveringarna inne i en bostad. Däremot finns det olika material och inredning att använda sig av och om man redan från start har satt en budget för denna renovering är det lättare att veta var man kan börja.

Det kan vara bra att ta fram en skiss på badrummet för att få en tydlig översikt över hur det ser ut och vilka mått man har att rätta sig efter. Om man inte vill använda sig av papper och penna, finns det enkla program att få hjälp av. Där kan man sedan placera in skåp, hyllor, toalett och annat som man vill ha plats med i badrummet.

Vilken stil söker du på ditt badrum?

När du sitter med planeringarna med att renovera badrum är det bra att inspireras av olika stilar som finns på marknaden, samtidigt som du ska sätta din personliga prägel på det. Var inte rädd för att välja de material och färger som du gillar. Så länge din ekonomi håller och du känner att du kommer att trivas med ditt badrum länge, och med de val du gör.

Är ditt badrum av mindre storlek kan det vara en fördel med att välja material och färger som får det att se större ut. I mindre badrum är det även bra att tänka mer praktiskt inredning. Detta för att minimera risken för att det kommer kännas för trångt eller att det inte kommer finnas tillräckligt med förvaring.

Rätt belysning och badrumsdetaljer

Val av belysning beror på hur badrummet ser ut och om det finns fönster. Flera lampor av mindre storlek, som spotlights, kan vara en bra lösning i många badrum. Då fördelas belysningen mer jämnt och det finns chans för att alternera mellan varmt och kallt ljus, beroende på vad man ska göra i badrummet.

Detaljer som krokar, hängare, hyllor och annat är viktiga detaljer som också bör planeras väl. Handdukar bör kunna hängas i närheten av vask och dusch eller badkar. Hyllor bör sättas upp där det inte anses vara i vägen för en, men samtidigt kan det vara bra att lätt kunna komma åt det som finns på hyllorna. Skåp under tvättstället är passande för att det ska se mer städat ut och där kan man förvara rengöringsmedel och annat som är speciellt för badrummet.

Bilder

Om

HeymediaFölj Heymedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Heymedia