Norrköpings kommun

Inställd Guldmiddag men prestationerna uppmärksammas ändå

Dela

Norrköpings kommun uppmärksammar och uppvaktar årligen personer i kommunen som utfört storstilade prestationer genom att bjuda in till en Guldmiddag i stadshuset. Gästerna är de som under det senaste året tagit SM-guld, NM-guld, eller medalj i EM, VM och OS. Även personer som gjort en insats för Norrköping inom andra områden så som näringsliv eller kultur blir inbjudna. Kommunen vill belöna dem för deras insatser, men också för deras betydelse för Norrköping.

På grund av rådande omständigheter med Covid-19 och pandemin kan Guldmiddagen 2021, för prestationer under 2020, inte genomföras. Alla gäster blir dock uppvaktade och hyllade med blommor och en inbjudan till Guldmiddagen 2022.

Uppvaktningen går till damlaget i Norrköpings rugbyklubb Troján och till Sissela Smith, Åby ridklubb, för deras respektive SM-guld. Från näringslivet uppvaktas Leons gatukök som Årets korvkiosk i Sverige, utsedda av Korvakademien, samt ICA Supermarket Smedby som årets säljraket bland alla ICA Supermarkets i Sverige.

De flesta större arrangemang och tävlingar har inte kunnat genomföras 2020 varpå gästlistan heller inte blivit så lång som den brukar vara till den populära Guldmiddagen. 

Kontakt:
Felicia Elvnäs
Titel: sekreterare, kommunalrådsenheten
Telefon: 011-15 11 44, 072-597 10 33
___________________________________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 072-584 55 69

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings äldreboenden är klara med vaccinationerna22.2.2021 08:00:00 CETPressmeddelande

Vaccineringen av de boende inom särskilt boende för äldre i Norrköping är klar sedan någon vecka tillbaka. Alla boende har erbjudits vaccin, de som haft möjlighet och tackat ja till vaccination har nu fått både första och andra dosen. – Det känns jättebra och är en milstolpe att vara i hamn med vaccinering för våra boende på särskilt boende som tackat ja till vaccination, säger Anneli Granath, områdeschef, särskilt boende, vård- och omsorgskontoret.

Pingstkyrkan, kultur, allmännyttan och vardagshjältar pryder kaktusparken i år19.2.2021 15:30:41 CETPressmeddelande

Pingstkyrkan får i år pryda kaktusplanteringen i Carl Johan park. I Hörsalsparken kommer kaktusplanteringen prydas av Kvartersteatern för sitt engagemang att berika kulturlivet i Norrköping, samt Hyresbostäder för sitt arbete att säkerställa en trygg boendemiljö för norrköpingsborna. – Vi vill hylla pingstkyrkan för sina 100 år och för sitt arbete och betydelse för Norrköping, säger Karin Jonsson (C), jurymedlem i jurygruppen för kaktusplanteringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum