Trafikverket

Inställd tågtrafik mellan Göteborg och Herrljunga (-Stockholm)

Dela

Trafikverket har beslutat att ställa in tågtrafiken på sträckan Göteborg - Herrljunga på grund av att det varma vädret orsakat omfattande solkurvor.

Detta påverkar samtliga SJ-tåg mellan Göteborg och Stockholm med avgångstid från fredag kväll 21.00 till och med söndag kväll. Resenärer hänvisas till SJ för mer information om sin resa. MTRs resenärer påverkas inte.

På Västra Stambanan genomförs nu en stor inplanerad upprustning. Detta gör att sträckan Göteborg- Herrljunga (Göteborg- Stockholm) är stängd för trafik. Med anledning av det planerade banarbetet omleds trafiken via Älvsborgsbanan. Den extrema värmen har nu orsakat att spåren drabbats av så kallade solkurvor. I helgen pågår det stora event både i Stockholm och Göteborg och många resenärer påverkas av detta.

Västra Stambanan är en av Sveriges mest trafikerade järnvägssträckor. För att den ska fungera smidigt behöver vi kontinuerligt rusta upp och förbättra den.Trafikverket genomför just nu en stor upprustning och modernisering av stora delar svenska järnvägssystemet för att göra järnvägen snabb och säker.

Nyckelord

Kontakter

Trafikverkets pressjour - 0771-31 15 00

Bengt Olsson, presschef - 0703-57 46 29

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum