Länstrafiken Örebro

Inställda turer i kollektivtrafiken i Örebro

Dela

Från och med i dag, torsdag den 19 mars, kommer två busslinjer i kollektivtrafiken i Örebro stad att ställas in. Det handlar om linje 10, som går mellan Lundby - Våghustorget ­- Universitet, och linje 78, som trafikerar Vivalla centrum - Örebro Resecentrum - Risbergska skolan.

Antalet resande på dessa linjer har minskat betydligt efter att regeringen gått ut med rekommendationer om att vissa skolor ska kunna stängas.

- I och med att vi drar in dessa två linjer så kan vi frigöra så att de förarna kan användas på andra linjer, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken.

De linjer som nu ställs in är så kallade förstärkningslinjer, vilket betyder att de går i sådana stråk där det finns gott om alternativa busslinjer som resenärer kan nyttja istället.

- Vi bedömer att det fortsatt ska vara enkelt att nyttja kollektivtrafiken i Örebro för den som behöver. Det finns gott om alternativ till de nu inställda linjerna. Vi räknar med att de här förändringarna kommer att drabba resenärerna i så liten omfattning som möjligt, säger Fredrik Eliasson.

För att hålla sig uppdaterad kan resenärer hitta aktuell trafikinformation på www.lanstrafiken.se/trafikinformation

Kontakter

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Sommartidtabellen för stadsbussarna i Örebro börjar gälla från 14 april3.4.2020 08:00:00 CESTPressmeddelande

Länstrafiken tidigarelägger sommartidtabellen för stadsbussarna i Örebro. Den nya tidtabellen börjar gälla 14 april. Tidigareläggningen från juni till april sker med anledning av att Länstrafiken vill skapa en bättre beredskap för störningar i trafiken, utifrån ett högt antal sjukskrivningar bland bussförarna. Sommartidtabellen för 2020 medför inga större förändringar i linjesträckningar eller hållplatser, men antalet avgångar reduceras.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum