Ömangruppen

Installerar frysrum med koldioxidanläggning på Medicon Village

Dela

Fastigheterna i Medicon Village i Lund hyrs av företag som arbetar med forskning och utveckling kopplat till Life Science. I fastigheterna finns bland annat kylrum, laboratorier och kontorslokaler som alla ställer olika krav på ventilation och temperatur. Ömangruppen installerar nu en koldioxidanläggning i ett nytt frysrum och fläktluftskyla i ett nytt laboratorium.

Thord Bengtsson och Mats Nilsson, Medicon Village och David Mårtensson, Ömangruppen
Thord Bengtsson och Mats Nilsson, Medicon Village och David Mårtensson, Ömangruppen

Totalt 120 företag hyr lokaler på Medicon Village i Lund. De största hyresgästerna på området är Lunds universitet och Region Skåne. I Region Skånes biobank förvaras vävnadsprover åt regionens sjukhus.

– Verksamheten växer och de behöver bland annat ett nytt frysrum. Hyresgästen ställer höga krav på anläggningen och har efterfrågat en koldioxidanläggning till det nya frysrummet som Ömangruppen nu är med och installerar, berättar Mats Nilsson, drifttekniker på Medicon Village Fastighets AB.

Ett naturligt köldmedel

Koldioxid, CO2, är ett naturligt köldmedel med väldigt liten miljöpåverkan.

– Den främsta fördelen med koldioxid är att det är ett mer miljövänligt köldmedel. En koldioxidanläggning kräver också mindre rör, vilket gör att det passar väldigt bra för denna typ av lokal, säger David Mårtensson på Ömangruppen i Lund.

Ett gott samarbete

Ömangruppen ansvar också för installation av fläktluftkyla i ett nytt laboratorium som ska stå klart innan midsommar. Tidigare har företaget även gjort en ombyggnation av en ventilationsanläggning på området, där bland annat ett antal kontorsrum gjordes om till konferensrum.

– David och Ömangruppen löste ett projekt åt oss under sommaren förra året och det var vi tacksamma för. Det var mycket som skulle lösas och i slutändan blev det bra. Detta är en stor anläggning med speciella krav, och det tar ett tag innan man lär känna varandra. Vi köper ju fler tjänster av er nu, så vi tycker att ni har levererat, säger Thord Bengtsson, projektledare på Medicon Village Fastighets AB. 

Medicon Village Fastighets AB har ett 20-tal anställda som arbetar löpande med projekt för att utveckla fastigheterna på området. De åtgärdar dagligen larm från fastigheternas system och felanmälningar från hyresgäster. Ca 1 800 personer har sin arbetsplats på Medicon Village och det finns stora planer för framtiden med ambitioner om utbyggnad och förtätning av området.

Läs mer om Medicon Village

Nyckelord

Kontakter

David Mårtensson, Ömangruppen i Lund
046-378 07 41, david.martensson@omangruppen.com

Bilder

Thord Bengtsson och Mats Nilsson, Medicon Village och David Mårtensson, Ömangruppen
Thord Bengtsson och Mats Nilsson, Medicon Village och David Mårtensson, Ömangruppen
Ladda ned bild
Medicon Village, Lund
Medicon Village, Lund
Ladda ned bild

Länkar

Om

Ömangruppen
Ömangruppen
Smedjegatan 39
352 46 Växjö

Ömangruppen drivs av ett starkt miljöengagemang och vet att små åtgärder kan ha stor effekt för att spara energi. Företaget är en komplett leverantör av kvalitativa lösningar, tjänster och koncept som förbättrar byggnaders inomhusklimat. Koncernen Ömangruppen verkar inom områdena energi, miljö och projekt. Ömangruppen är ett värderingsstyrt och ägarlett bolag med 180 medarbetare fördelat på 18 orter i södra Sverige.

Följ Ömangruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ömangruppen

Axcell Fastighetspartner och Ömangruppen flyttar till nya lokaler i Borås4.6.2020 09:38:21 CESTPressmeddelande

Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner är två systerbolag inom koncernen PropTech Sweden som båda erbjuder tjänster för fastigheter. Ömangruppen erbjuder helhetslösningar för inomhusklimat och energibesparing, medan Axcell tar hand om alla delar inom ekonomisk och teknisk förvaltning. Nu flyttar de in i nya, gemensamma lokaler på Källbäcksrydsgatan 8B, utmed riksväg 40 i Borås.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum