Interflora

Interflora och Barnebys visar upp ett blomstrande århundrade

Dela
Vaser från bland annat Gefle
Vaser från bland annat Gefle

Idag släpper Interflora och Barnebys ett samarbete där de tillsammans har tolkat ett århundrade av tidstypiska vaser och skapat moderna och stiltrogna blomsterarrangemang som passar till.

Svensk formgivning har gått från stram och stilren till mjuk och färgglad med böljande mönster. Snittblommorna har följt med sin tid på samma sätt. I detta samarbete mellan Barnebyssom är en söksajt för konst, design och antikviteter, och Interflora har ett antal vintage-vaser valts ut. Vaserna har sedan med hjälp av VM-floristen, Sofie Danielsson Söhr, matchats med moderna tolkningar av tidstypiska buketter.

– Vi är så stolta och glada över detta spännande samarbete med Barnebys. Det här är en del i strategin att både bredda erbjudandet till att appellera en mycket medveten och designintresserad konsument och att visa den kreativa höjden i våra floristers hantverk. Vi knyter samtidigt an till det stora intresset för återbruk. Vi hoppas nu att vi ska inspirera våra kunder att leta fram gamla vaser och fylla dem med moderna tolkningar av tidsenliga buketter, säger Louisa Blomstrand, Marknads- och E-handelschef på Interflora.

Barnebys är en söksajt för konst, design och antikviteter. Deras förhoppning med samarbetet är att fler ska återupptäcka gamla vaser och hitta tillbaka till bortglömda formgivare och material.

– Blommor har sedan århundraden varit en av våra viktigaste inredningsdetaljer, så blomvasen har sedan länge haft en central roll i de svenska hemmen. I stort sett vartenda hushåll har ett skåp eller en hylla med en blandning av gamla och nya vaser i olika stil och material, säger Pontus Silfverstolpe, grundare på Barnebys.

Två av dessa blombuketter som presenteras i samarbetet finns att köpa på interflora.se och i Interfloras anslutna butiker.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Vaser från bland annat Gefle
Vaser från bland annat Gefle
Ladda ned bild
Interflora x Barnebys 20-tal
Interflora x Barnebys 20-tal
Ladda ned bild
Interflora x Barnebys Art Deco
Interflora x Barnebys Art Deco
Ladda ned bild
Interflora x Barnebys 40-50-tal
Interflora x Barnebys 40-50-tal
Ladda ned bild
Interflora x Barnebys 60-70-tal
Interflora x Barnebys 60-70-tal
Ladda ned bild
Interflora x Barnebys 90-tal
Interflora x Barnebys 90-tal
Ladda ned bild
Interflora x Barnebys Elegant retro
Interflora x Barnebys Elegant retro
Ladda ned bild

Dokument

Om

Interflora
Interflora
Gustavslundsvägen 18
167 51 Bromma

08-6344400https://www.interflora.se/

Interfloras vision är att få fler att älska blommor – och varandra. Det är det vi kallar The Flower Effect. Vi tror att det bästa sättet att visa känslor på är att skicka blommor. För att leendet hos den som får blommor är så äkta. För att blommor kan förvandla ett helt rum. För att de doftar gott. För att man blir lycklig i själen av att ge.

Interflora startade sin resa 1923 när sex blomsterhandlare grundade Interflora i Sverige och idag säljer vi Blommogram genom interflora.se och cirka 600 fristående blomsterbutiker.

Läs mer på www.interflora.se

Följ Interflora

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Interflora

Heidi Mikkonen: "Jag älskar att inspirera"10.10.2019 13:59:00 CESTBlogginlägg

Att skapa med säsongens blommor är ett självklart val för Heidi Mikkonen. Längtan efter höstens hortensior eller vårens första tulpaner är en härlig känsla och variationen ger idéerna näring. Omväxlingen hör till det hon uppskattar allra mest som florist. Ingen dag är den andra lik. – Att få använda mycket material är ju fantastiskt, som till riktigt stora kransar eller kistdekorationer. Men det är lika fint att ta vara på det som eventuellt blivit över efter dagens arbete, svinnet. En ensam gul ros eller enstaka lejongap blir hur fina som helst i en personlig bukett. Förr skulle man alltid ha tre eller fem av varje sort, men så behöver man inte tänka längre, säger Heidi. Känner av stämningar När hon skapar till sig själv blir det helst naturinspirerat, blommigt och kvinnligt, men att kunna läsa av kunden är givetvis en förutsättning för att lyckas i yrket. Inspiration hittar hon ute i folklivet, i arkitekturen runtomkring, i filmer, på loppisar och i årstidernas skiftningar. – Jag let

Interflora är stolt sponsor till Cancerfonden & Rosa bandet16.9.2019 09:27:00 CESTPressmeddelande

Som stolt sponsor till Rosa Bandet kommer Interflora under oktober månad att bli blomstrande rosa. Rosa buketter kommer att säljas på interflora.se, där 30 kr per bukett kommer gå oavkortat till kampen att besegra cancer. – Vi är mycket stolta över att få vara med och bidra till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Det känns som ett väldigt naturligt samarbete då vår produkt är med i livets alla tillfällen och skänker omtanke, kärlek och pepp, säger Nina Lindvall, vd på Interflora. Interflora kommer även att sälja årets Rosa Band som tillval till alla Blommogram från den 27 september till den 3 november. Om Cancerfonden och Rosa Bandet: Årets Rosa Bandet-kampanj har temat ”Tillsammans mot cancer” och kampanjens syfte är att samla in pengar till forskningen, sprida kunskap om sjukdomen och påverka beslutsfattare i viktiga frågor. Målet är att färre ska drabbas och att fler ska överleva cancer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum