Djurens Rätt

Internationell djurrättsforskare besöker Stockholm

Dela

”Det finns evidens för att var och en kan förbättra världen avsevärt genom att fokusera på rätt frågor och insatser”. Det menar Jacy Reese, forskare vid Animal Charity Evaluators, som på inbjudan av Djurens Rätt besöker Stockholm den 2 juni.

Torsdagen den 2 juni mellan kl. 18.30 och 19.30 föreläser Jacy Reese, forskare vid Animal Charity Evaluators, på Folkuniversitet i centrala Stockholm. Under föredraget kommer Reese introducera grunderna till effektiv altruism, en växande rörelse som utgår från evidens och kritiskt tänkande för att förbättra världen.

Framförallt kommer Reese diskutera varför insatser för att förbättra djurs levnadsförhållanden är en av de mest lovande sätten att hjälpa andra. I fokus står Animal Charity Evaluators forskning kring vad som är de mest framgångsrika strategierna för att minska djurs lidande.

Som avslutning kommer Djurens Rätts ordförande Camilla Björkbom att delta i en paneldiskussion med Jacy Reese om effektiv djurrättsaktivism.

Föredraget är gratis och arrangeras av Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation Djurens Rätt och kårföreningen Effektiv Altruism SU.

När: 2 juni kl. 18.30–19.30
Var: Kungstensgatan 45, Stockholm (Folkuniversitetet)

Om Jacy Reese
Jacy Reese är forskare vid organisationen Animal Charity Evaluators och en ledande röst inom effektiv altruism och djurrätt. Tidigare har han bland annat forskat om insatser mot global fattigdom på den amerikanska välgörenhetsutvärderaren GiveWell.

Nyckelord

Bilder

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. Det är alla medlemmar och gåvogivare som är Djurens Rätt.

Vi har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Vi är också granskade och godkända av Givarguiden. Djurens Rätt har funnits sedan 1882.

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum