Djurens Rätt

Internationell djurrättsforskare besöker Stockholm

Dela

”Det finns evidens för att var och en kan förbättra världen avsevärt genom att fokusera på rätt frågor och insatser”. Det menar Jacy Reese, forskare vid Animal Charity Evaluators, som på inbjudan av Djurens Rätt besöker Stockholm den 2 juni.

Torsdagen den 2 juni mellan kl. 18.30 och 19.30 föreläser Jacy Reese, forskare vid Animal Charity Evaluators, på Folkuniversitet i centrala Stockholm. Under föredraget kommer Reese introducera grunderna till effektiv altruism, en växande rörelse som utgår från evidens och kritiskt tänkande för att förbättra världen.

Framförallt kommer Reese diskutera varför insatser för att förbättra djurs levnadsförhållanden är en av de mest lovande sätten att hjälpa andra. I fokus står Animal Charity Evaluators forskning kring vad som är de mest framgångsrika strategierna för att minska djurs lidande.

Som avslutning kommer Djurens Rätts ordförande Camilla Björkbom att delta i en paneldiskussion med Jacy Reese om effektiv djurrättsaktivism.

Föredraget är gratis och arrangeras av Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation Djurens Rätt och kårföreningen Effektiv Altruism SU.

När: 2 juni kl. 18.30–19.30
Var: Kungstensgatan 45, Stockholm (Folkuniversitetet)

Om Jacy Reese
Jacy Reese är forskare vid organisationen Animal Charity Evaluators och en ledande röst inom effektiv altruism och djurrätt. Tidigare har han bland annat forskat om insatser mot global fattigdom på den amerikanska välgörenhetsutvärderaren GiveWell.

Nyckelord

Bilder

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. Det är alla medlemmar och gåvogivare som är Djurens Rätt.

Vi har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Vi är också granskade och godkända av Givarguiden. Djurens Rätt har funnits sedan 1882.

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Future of fashion - Sveriges första djurvänliga modevisning12.10.2018 07:30Pressmeddelande

På Djurens Rätts mässa Vegovision som äger rum på Münchenbryggeriet i Stockholm, anordnas Sveriges första djurvänliga modevisning. Modeindustrin är en komplex industri som inte bara bidrar till en stor klimatpåverkan men som också orsakar lidande för miljontals djur. Djurens Rätt vill ändra på detta och med Future of fashion visar organisationen det senaste inom en växande skara modeföretag som arbetar hållbart både när det kommer till djur och natur.

1 miljon EU-medborgare kräver förbättringar för Europas grisar10.10.2018 16:43Pressmeddelande

För att nå ökad lönsamhet bryter grisuppfödningen i Europa regelbundet mot lagstiftningen, liksom mot allmänhetens uppfattning om hur uppfödning av grisar bör gå till. Fram till nu har lagstiftarna valt att titta åt andra hållet. Djurens Rätt, Eurogroup for Animals och de mer än en miljoner personer som har skrivit under uppropet “End Pig Pain” kräver nu att EU-kommissionen agerar.

Rikstäckande annonskampanj visar svenska kycklingars verklighet21.9.2018 15:12Pressmeddelande

Med start den 24 september visar Djurens Rätt upp verkligheten i den svenska kycklingindustrin genom en omfattande annonskampanj på 50 helsidor i både rikstäckande och lokala tidningar. Annonserna är en del av kampanjen “99 miljoner”, vars namn syftar till det antal kycklingar som föds upp och slaktas i Sverige varje år. Trots att bilderna i annonserna visar kycklingarnas vardag har ett flertal dagstidningar valt att inte publicera dem.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum