Skogsstyrelsen

Internationell kraftsamling i Karlshamn ska locka turister till lövskogarna

Dela

En rad länder runt Östersjön gör en gemensam satsning för att locka fler turister till lövskogarna. Den här veckan inleds arbetet med att sätta en strategi när internationella gäster samlas i Karlshamn.

Skogsstyrelsen är värd för det internationella mötet som pågår 20 till 21 september och där media hälsas välkomna på torsdagen. Syftet är att sätta grunden för en strategi kring lövskogsturism i länder runt Östersjön. Deltagarna kommer från Litauen, Polen och Sverige med representanter från myndigheter, kommuner samt ett urval av företag inom turismnäringen.

– Vi är övertygade om att lövskogar bär unika värden och kan locka fler turister från olika länder, men det behövs information, tjänster och en strategi. Turism i lövskogar har stor potential för att skapa jobb, som är särskilt nödvändiga på landsbygden. Vi vill med denna träff kunna möta olika utmaningar i de tre länderna och tillsammans skapa en fungerande strategi för gränsöverskridande turism, säger Ola Runfors, skogskonsulent på Skogsstyrelsen.

Mötet ingår i projektet Attractive Hardwoods, ett treårigt EU-finansierat projekt inom Södra Östersjöprogrammet och är en utmärk möjlighet för företagare och aktörer inom turistsektorn att träffas, skapa kontakter och byta erfarenheter.

När? Mötet pågår 20-21 september, media är välkomna torsdag 21 september 14.30

Var? First Hotel Carlshamn, Karlshamn

Mer information:

Ola Runfors, skogskonsulent, Skogsstyrelsen, 070-690 57 15

Peter Jernberg, pressansvarig, Skogsstyrelsen, 036-35 93 30, 076-785 93 30, peter.jernberg@skogsstyrelsen.se

Bilder

Länkar

Om

Skogsstyrelsen
Skogsstyrelsen
Vallgatan 8
55183 Jönköping

036-35 93 00http://www.skogsstyrelsen.se

Skogsstyrelsen – en lokalt förankrad myndighet med uppdragsverksamhet

Vi leder utvecklingen i skogen för ett hållbart samhälle. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att skogens alla värden ska tas tillvara på ett väl avvägt sätt. Genom ökad tydlighet och synlighet driver vi produktionsfrågorna, utvecklar miljöarbetet och lyfter skogens sociala värden.

Följ Skogsstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Skogsstyrelsen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum