Upplands Väsby kommun

Internationell vikingashow kommer till Upplands Väsby

Dela

Den 31 augusti 2018 kommer den internationella vikingashowen Follow the Vikings till Upplands Väsby. Showen gästar tolv viktiga vikingaplatser i världen och Gunnes gård i Upplands Väsby som enda plats i Sverige. Upplands Väsby är en av de mest fornlämningsrika kommunerna i världen och projektet, som medfinansieras av Kreativa Europa (EU), syftar till att göra det vikingatida arvet tillgängligt för en världsomfattande publik.

Follow the Vikings handlar om den isländske krigarpoeten Egil Skallagrímssons liv och samtid och belyser vikingatiden och dess myter i en mäktig föreställning. Craig Morrison, kreatören bakom showen, har samlat skådespelare, filmskapare, konstnärer och dansare från hela Europa för att skapa en visuell hyllning till vikingaarvet med hjälp av modern projiceringsteknik.

Vissa av showens skådespelare medverkar bara i en föreställning medan andra medverkar i flera föreställningar runt om i Europa. En skådespelare som deltar i flera föreställningar är Gun Bjurberg, som också är verksamhetschef på Gunnes gård.

- Det känns fantastiskt att få presentera showen på min hemmaarena Gunnes gård och Upplands Väsby. Det betyder förhoppningsvis att vi får en bredare publik till gården och kan betyda mycket, både lokalt och regionalt, då människor får vikingatiden presenterad för sig på ett helt nytt sätt, säger Gun.

Friluftsmuseet Gunnes gård är en rekonstruktion av en vikingatida gård som fanns i Upplands Väsby i början av 1000-talet, belägen i ett område där även bronsåldersrösen, gravfält från järnåldern och flera runstenar finns. På denna plats kommer alltså Follow the Vikings visas den 31 augusti klockan 20.00. Biljetter bokas via Billetto.se.

Föreställningen Follow the Vikings är ett samarbete mellan Destination Viking Association, Upplands Väsby kommun och Kreativa Europa (EU). Föreställningen är medfinansierad av EU för att göra det gränsöverskridande vikingaarvet tillgängligt och begripligt för en internationell publik. I projektet ingår museer och vikingagårdar i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Island, Irland, Spanien och Storbritannien.

För mer information, kontakta:

Viktor Sjögren, projektledare Follow the Vikings, 08-590 849 28

Gun Bjurberg, verksamhetschef Gunnes gård och skådespelare, 08-590 977 69

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum