Vänsterpartiet Malmö

Internationella kvinnodagen med Vänsterpartiet Malmö

Dela
Vänsterpartiet och Ung Vänster arrangerar tillsammans en demonstration under Internationella kvinnodagen 8 mars i Malmö. Vi demonstrerar under parollen Feminister för fred.

En av talarna är Anfal Mahdi, oppositionsråd för Vänsterpartiet i Malmö.
- I Malmö ser vi inom flera områden att feminismen behövs ännu. Det är kvinnorna som bär upp vår välfärd och inte minst inom de områden där det görs nedskärningar i Malmö blir det kvinnor som får täcka upp när det brister. I Malmö under 8 mars lyfter vi också vikten av internationellt systerskap. Vi skall bekämpa kvinnoförtrycket om det så visar sig genom brutala giftattacker mot flickor i Iran eller män som begränsar flickors rätt till utbildning i Afghanistan, menar Anfal Mahdi.

Information:
Samling Gustav Adolfs Torg kl 17.00.
Tåg till Möllevångstorget, beräknas anlända ca kl 18.00.

Talare:
Anfal Mahdi, oppositionsråd, Vänsterpartiet
Dina Alrimili, Grupp 194
Naeimeh Dostar
Halimo Nuur, Vänsterpartiet
Thouraia Al Shekh, Sudanska kommunistpartiet
Talare från Ung vänster, Malmö

Musik:
Kvinnliga Situationen

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar: Förbättra rehabiliteringsprocessen29.3.2023 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Att hitta rätt kompetens är välfärdens största utmaning. När arbetskraften inte räcker till går det inte att möta kompetensutmaningen enbart genom att rekrytera fler, istället behövs både nya arbetssätt och att tillvarata och utveckla kompetensen hos de befintliga medarbetarna. Samtidigt vittnar många sjukskrivna medarbetare och tidigare anställda inom Malmö stad om svårigheter att rehabiliteras tillbaka till arbete eller få möjlighet att byta arbetsplats eller arbetsuppgifter inom hela staden.

Vräk inte barn!24.3.2023 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Just nu pågår utredningen ”Uppsägning av hyresgäster som begått brott” som ska ”se över den hyresrättsliga regleringen kring uppsägning av hyresavtal i fall där hyres­gästen, eller någon som denne ansvarar för, begått brott i lägenheten eller i närområdet”. Det var den förra regeringen som tillsatte utredningen, men nu har regerings­partierna och SD gått ut med att de vill gå ännu längre. De riktar särskilt in sig på att öka möjligheterna att vräka hela familjer på grund av vad någon i familjen gjort.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum