AcadeMedia

Internationella utbyten för elever i Karlstad

Dela

Elever och lärare på Klara Teoretiska i Karlstad kommer under de närmaste sju åren att kunna studera och jobbskugga utomlands. Det hela sker genom internationella utbyten som är finansierade av EU. Hållbar utveckling står i fokus.

Klara Karlstad har ackrediterats av EU-kommissionen för internationella utbyten.
Klara Karlstad har ackrediterats av EU-kommissionen för internationella utbyten.

Skolan har ackrediterats av EU-kommissionen och utbytena arrangeras genom Erasmus+.

– Jag ser fram emot att utveckla våra samarbeten i andra länder genom Erasmus+. Ackrediteringen som skolorna inom Klara Teoretiska fått ger oss möjlighet att arbeta strategiskt med dessa frågor ända fram till 2027. Det kommer betyda mycket för våra elever och medarbetare, säger Thomas Thörnqvist, rektor Klara Karlstad. 

Utbyten med skolor i Irland, Portugal och Spanien

Klara Karlstad arbetar med internationalisering som ett av flera verktyg för att skapa kvalitet i skolans utbildningar. Till hösten startar samarbeten med skolor i Irland, Portugal och Spanien. Klaras lärare kan bland annat få möjlighet att åka till Cordoba i Spanien för att se hur lärare där arbetar med hållbar utveckling och de globala målen i sin undervisning. Under höstterminen kan eleverna på Klara Karlstad samarbeta digitalt tillsammans med de spanska eleverna, för att till våren mötas och avsluta sina arbeten tillsammans. 

Ett internationellt perspektiv på hållbarhet

Portugal har världens största havsterritorium och marina frågor är högt prioriterat. 

– Vi hoppas att elever och lärare inom naturvetenskapliga ämnen ska kunna få en inblick i hur de i Algarve arbetar med ett av FN:s globala mål - att bevara och nyttja haven och de marina resurserna på ett hållbart sätt. Det kommer vara en unik erfarenhet som ger ett internationellt perspektiv på både utbildning och hållbarhet, säger Thomas Thörnqvist. 

De elva skolorna inom Klara Teoretiska är en del av AcadeMedia som även driver NTI Gymnasiet och Praktiska Gymnasiet i Karlstad. Kompetensutveckling, talangprogram och karriärmöjligheter är några av fördelarna för medarbetare inom en större skolkoncern som AcadeMedia.  

– Internationalisering är för oss på Klara ett verktyg för att skapa kvalitet i vår utbildning. Att kunna ge elever och personal ett internationellt perspektiv är en unik erfarenhet som kommer att berika deras utveckling, säger Pernilla Widengren, skolchef för Klara Teoretiska.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Klara Karlstad har ackrediterats av EU-kommissionen för internationella utbyten.
Klara Karlstad har ackrediterats av EU-kommissionen för internationella utbyten.
Ladda ned bild

Länkar

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

Den första KLARA-skolan startade 2001. Idag finns det elva Klara Teoretiska gymnasieskolor på sex orter i Sverige - Göteborg, Karlstad, Linköping, Malmö, Stockholm och Sundsvall. Samtliga skolor har fokus på universitetsförberedande studier och socialt engagemang. Hösten 2022 startar Klara en ny skola i Västerås. 

Klara Teoretiska är en del av AcadeMedia som verkar inom för- och grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning. 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum