Svenska Danssportförbundet

Internationellt erfaren Breakare lyfter OS-satsning

Dela

Svenska Breakare till OS 2024 ligger högt på ambitionslistan och därför har Svenska Danssportförbundet nu tillsatt en projektledare och Breaking-koordinator för OS-satsningen.

Foto: Johan Rastenberger
Foto: Johan Rastenberger

Breaking inkluderades i OS-programmet till Paris 2024 och Svenska Dansportförbundet har sedan en tid tillbaka arbetat med att utveckla och integrera Breaking i verksamheten.

Uppdraget har gått till Ferhat Duz från Malmö. Ferhat har en lång erfarenhet av Breaking och internationellt tävlande i de större sammanhangen, inte minst som Red Bull-Breakare.

Dessutom har Ferhat en kandidatexamen i idrottsvetenskap med sig som kommer att bidra mycket positivt i utvecklingen av den toppgrupp som nu jobbar fullt mot målet.När Svenska Danssportförbundet meddelade Ferhat beslutet var han ute på stan och svarade:

– Sol, kaffe och det här beskedet gjorde verkligen min dag. Det ska bli så kul att få jobba med det här, sade en nyutsedd projektledare.

Ferhat kommer i sin roll även att följa den individuella utvecklingen hos alla i truppen och coacha på kommande mästerskap.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Johan Rastenberger
Foto: Johan Rastenberger
Ladda ned bild
Foto: Johan Rastenberger
Foto: Johan Rastenberger
Ladda ned bild

Om

Svenska Danssportförbundet
Svenska Danssportförbundet
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

http://www.danssport.se

Svenska Danssportförbundet är medlem i Riksidrottsförbundet och arbetar för att främja dans och danssporten inom den nationella verksamheten och den internationella tävlingsverksamheten genom förbundets elit- och landslagsatsning, Team Sweden. Sverige har följande landslag inom danssport:
Hiphop, Breaking, Disco & Performing art, Bugg & Rock´n Roll, Standard & Latin, Tiodans.

Förbundet är medlem i World Dance Sport Federation, World Rock n Roll Confederation, World Swing Dance Council, World Artistic Dance Federation samt Sveriges Olympiska Kommitté. 

Följ danssporten på www.danstv.se