Stockholms stad

Internationellt hyllade organisten Gunnar Idenstam till Stockholm stads nyårskonsert

Dela

Gunnar Idenstam är känd världen över för sitt virtuosa spelsätt och nyskapande attityd till orgelkonst. På nyårsdagen ger han två gratiskonserter på vardera en timme i Blå hallen i Stadshuset.

Nyårsdagen är det återigen dags för den välbesökta orgelkonserten i Blå Hallen. Stadshusorgeln är Skandinavens största med över 10 000 pipor och en av de mest omtalade klenoderna i Stadshuset.

Mer om stadshusorgeln

Konserterna är precis som tidigare år gratis och öppna för alla. Det blir två identiska konserter på ungefär en timme, klockan 14.00 och klockan 16.00, med 1 200 platser vardera. Dörrarna öppnar en halvtimme innan varje konsert. Allmänheten kan hämta ut biljetter i Stadshusshopen från och med den 27 december. Shopen är öppen klockan 12.00–17.30. Du kan hämta ut max 4 biljetter.

Gunnar Idenstam
Gunnar Idenstam är konsertorganist, kompositör och folkmusiker. Hans uppväxt präglades av krocken mellan 70-talets folkrock och symfonirock och den kyrkliga miljö som introducerade honom för orgeln som instrument. Idag förenar han dessa influenser i sin musik, och bygger broar mellan fransk katedralmusiktradition, symfonisk rock och folkmusik. Idenstam arrangerar också stora orkesterverk för orgel, såsom Ravel´s La valse, och Debussy´s La mer. Som folkmusiker är han unik i sitt sätt att överföra den traditionella svenska folkmusiken till orgel.

Gunnar Idenstams webbplats

För mer information

Jacob Tyrén, tf Protokollchef, jacob.tyren@stockholm.se

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum