Dramaten

Internationellt ordlöst gästspel med 15 levande får på Stora scenen

Dela

The Sheep Song är en annorlunda fabel om vår rädsla för och längtan efter förändring. Det belgiska teaterkompaniet FC Bergmans föreställning med sex skådespelare och 15 levande får gästspelar på Dramatens stora scen den 2-4 september.

The Sheep Song. Foto: Kurt Van der Elst
The Sheep Song. Foto: Kurt Van der Elst

–Våra föreställningar är vilda vidunder som behöver tämjas, säger Stef Aerts, Joé Agemans, Thomas Verstraeten och Marie Vinck som både iscensatt och medverkar i pjäsen. 

The Sheep Song handlar om en varelse som inte längre är nöjd med sig själv. Den känner att den har mer inom sig och att den är avsedd att leva ett annat, härligare liv än sina gelikar.

The Sheep Song hade urpremiär i Antwerpen i maj 2021 och har därefter spelats på flera scener i Europa, bland annat på Teaterfestivalen i Avignon. 

Sagt i pressen om The Sheep Song:
”…det kan mycket väl vara 2021 års vackraste produktion.” /Knack Focus
”…förvirrande men framför allt fantastiskt universum utan ord." /De Morgen
"En fenomenalt vacker The Sheep Song med en rejäl dos samhällskritik…”/ Concertnews
"Allt på scenen är en fröjd för ögat.” /Klara
"En visuellt fantastisk och suggestiv fabel om förvandling och tillhörighet."/ Movement Exposed

De 15 fåren är castade av djuragenturen Svenska Filmdjur med stor erfarenhet av att arbete med olika djurs medverkan i film och teater och att värna om deras välmående och säkerhet.

The Sheep Song är en del av Bergmanfestivalen*.

Bergmanfestivalen
I samband med Ingmar Bergmans bortgång 2007 föddes idén att skapa en internationell teaterfestival till hans minne. Initiativtagare var dåvarande Dramatenchefen Staffan Valdemar Holm och den första Bergmanfestivalen genomfördes våren 2009. Den följdes upp av en andra festival våren 2012 och sedan 2016 med en festival i augusti-september. 2018, det år då Ingmar Bergman skulle fyllt 100 år, hölls en stor festival med många Dramatenpremiärer och gästspel.
2022 har festivalen tagit en annan form och erbjuder numera publiken internationella gästspel utspritt under spelåret.

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

The Sheep Song. Foto: Kurt Van der Elst
The Sheep Song. Foto: Kurt Van der Elst
Ladda ned bild
The Sheep Song. Foto: Kurt Van der Elst
The Sheep Song. Foto: Kurt Van der Elst
Ladda ned bild
The Sheep Song. Foto: Kurt Van der Elst
The Sheep Song. Foto: Kurt Van der Elst
Ladda ned bild
The Sheep Song. Foto: Kurt Van der Elst
The Sheep Song. Foto: Kurt Van der Elst
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Vd är Maria Groop Russel och Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908 och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69, som sedan hösten 2021 drivs tillsammans med Dansens Hus.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Nyskrivet och klassiker på Unga Dramaten8.9.2022 09:00:30 CEST | Pressmeddelande

Dansare och koreograf Niki Tsappos gör ny dansföreställning för Unga Dramaten. Raised on Rhythm - med urpremiär på Lejonkulan den 31 mars - utforskar och hyllar rytmens kraft och energi. Skådespelaren Marall Nasiri regisserar De livrädda, en humoristisk och lite skrämmande berättelse om syskonskap, skriven av Talajeh Nasiri. Dramatenpremiär på Tornrummet den 3 februari. Biljetter till båda pjäserna släpps idag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum