Solna stad

Internationellt pris till ”100 meter Pep” i Huvudsta

Dela

Sveriges första Pep-park i Huvudsta vann brons och en extra utmärkelse för tillgänglighetsanpassning på IOC IAKS Awards i Köln. Priset delades ut av Internationella olympiska kommittén och en internationell organisation för sport- och fritidsanläggningar.

Foto: Veronica Malmkvist
Foto: Veronica Malmkvist

”100 meter Pep” i Huvudsta vann brons i arkitekturpriset IOC IAKS Award i Köln den 26 oktober 2021. Parken fick dessutom en extra utmärkelse för parkens tillgänglighetsanpassning: The Distinction for Accessibility. Priset har delats ut sedan 1987 av IOC (Internationella olympiska kommittén) och IAKS (International Association for Sports and Leisure Facilities) för att uppmärksamma anläggningar som integrerar hållbarhet, stark funktionalitet och exceptionell arkitektonisk design.

– Med ”100 meter Pep” har fler barn, unga och vuxna i Solna fått möjlighet till lek, rörelse och vardagsmotion. Det är roligt att parken nu uppmärksammas internationellt, och jag är särskilt stolt över utmärkelsen för tillgänglighet, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Om Pep-parkerna i Solna

Pep-parken i Huvudsta är 100 meter lång och 4,5 meter bred, anpassad för att kunna användas av alla, oavsett ålder eller funktionsvariation. Även utrustning och markmaterial har valts för att göra parken tillgänglig för besökare som använder rullstol.

Pep-parkerna är ett samarbete mellan Solna stad, Fabege och Generation Pep – en organisation initierad av Kronprinsessparet. Satsningen är ett pilotprojekt med syfte att utveckla en modell för samverkan mellan en kommun och det lokala näringslivet, som kan spridas till andra delar av landet.

”100 meter Pep” i Huvudsta är Sveriges första Pep Park och invigdes hösten 2019. Året därpå invigdes den andra Pep-parken i Arenastaden. Båda parkerna ritades av Outer Space arkitekter.

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.Pep Park 100 M PEP, IOC IAKS Bronze and IPC IAKS Distinction

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Veronica Malmkvist
Foto: Veronica Malmkvist
Ladda ned bild
Bild: Jansin & Hammarling
Bild: Jansin & Hammarling
Ladda ned bild

Länkar

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum