Vision

Internationellt seminarium: Ska facket driva frågor om mens och migration?

Dela

Välkommen till ett seminarium fredagen den 12 oktober där Visions förbundsordförande Veronica Magnusson pratar om sin syn på fackligt internationellt solidaritetsarbete. Veronica Magnusson från Valdemarsvik jobbade tidigare inom socialtjänsten i Norrköpings kommun. Idag är hon vice ordförande i en av världens största fackliga organisationer, Public Services International (PSI), med 20 miljoner medlemmar i 150 länder.

Veronica kommer att berätta om hur Vision stöttar fackliga kollegor världen över. Om varför Vision driver frågor som att mens ska vara en arbetsmiljöfråga, att migranter inte ska utnyttjas på svarta marknaden och att arbetsgivare ska arbeta förebyggande mot könsbaserat våld.

Flera av de fackliga utvecklingsprojekt som Vision deltar i finansieras av Union to Union. Det handlar bland annat om att stärka organisering, stötta påverkanssamarbeten och utbilda medlemmar i de mänskliga rättigheterna i arbetslivet och kollektiv förhandling.

Var: Sessionssalen i Förvaltningshuset Rosen, Trädgårdsgatan 21, Norrköping

Tid: Fredag den 12 oktober kl. 11:30 - 13:00

Seminariet är ett samarbete mellan Union to Union och Vision. För mer information kontakta Åsa Åbom, Vision, tfn 013- 24 90 61.

Varmt välkommen!

Läs mer om Visions internationella arbete här: https://vision.se/Medlem/Fair-Union/Vision-i-varlden/

Kontakter

Bilder

Om

Vision
VisionVisions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar i privata företag, kommuner, landsting eller kyrkan. Många är också studenter med siktet inställt på arbete inom välfärden. Våra 197 000 medlemmar finns inom tusentals olika yrken och bildar tillsammans ett värdefullt nätverk. Vi är en feministisk organisation, partipoliskt obundna och ingår i TCO.

Följ Vision

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vision

Hur når vi jämställda löner?8.3.2019 06:00:00 CETPressmeddelande

Vision har jämfört lönerna för tre yrkesgrupper som arbetar i en sektor där de flesta är kvinnor respektive i en sektor där de flesta är män. Beräkningarna har gjorts utifrån Statistiska centralbyråns lönestatistik för yrkena Informatör/kommunikatör, IT- tekniker och HR-chef. Det visar sig att det skiljer tusentals kronor i lön varje månad mellan en informatör eller en IT- tekniker som jobbar i den kvinnodominerade välfärden, jämfört med samma yrkesgrupper i den mansdominerade privata sektorn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum