Vision

Internationellt seminarium: Ska facket driva frågor om mens och migration?

Dela

Välkommen till ett seminarium fredagen den 12 oktober där Visions förbundsordförande Veronica Magnusson pratar om sin syn på fackligt internationellt solidaritetsarbete. Veronica Magnusson från Valdemarsvik jobbade tidigare inom socialtjänsten i Norrköpings kommun. Idag är hon vice ordförande i en av världens största fackliga organisationer, Public Services International (PSI), med 20 miljoner medlemmar i 150 länder.

Veronica kommer att berätta om hur Vision stöttar fackliga kollegor världen över. Om varför Vision driver frågor som att mens ska vara en arbetsmiljöfråga, att migranter inte ska utnyttjas på svarta marknaden och att arbetsgivare ska arbeta förebyggande mot könsbaserat våld.

Flera av de fackliga utvecklingsprojekt som Vision deltar i finansieras av Union to Union. Det handlar bland annat om att stärka organisering, stötta påverkanssamarbeten och utbilda medlemmar i de mänskliga rättigheterna i arbetslivet och kollektiv förhandling.

Var: Sessionssalen i Förvaltningshuset Rosen, Trädgårdsgatan 21, Norrköping

Tid: Fredag den 12 oktober kl. 11:30 - 13:00

Seminariet är ett samarbete mellan Union to Union och Vision. För mer information kontakta Åsa Åbom, Vision, tfn 013- 24 90 61.

Varmt välkommen!

Läs mer om Visions internationella arbete här: https://vision.se/Medlem/Fair-Union/Vision-i-varlden/

Kontakter

Bilder

Om

Vision
VisionVisions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar i privata företag, kommuner, landsting eller kyrkan. Många är också studenter med siktet inställt på arbete inom välfärden. Våra 197 000 medlemmar finns inom tusentals olika yrken och bildar tillsammans ett värdefullt nätverk. Vi är en feministisk organisation, partipoliskt obundna och ingår i TCO.

Följ Vision

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Vision

Bättre behandling - tandsköterskornas viktiga betydelse i offentlig tandvård28.1.2019 06:15:00Pressmeddelande

Vision organiserar anställda i offentlig tandvård, främst tandsköterskor med olika typer av grund- och specialistutbildningar. I den här rapporten beskriver vi vilken central betydelse tandsköterskor har för en patientsäker tandvård med god service. Vision vill se förbättrade arbets- och lönevillkor i den offentliga tandvården. Kompetensbristen är redan skriande på många håll i landet. Moderna arbetsvillkor och en hållbar arbetsmiljö är en förutsättning för att vårdgivare ska kunna bedriva en högkvalitativ offentlig tandvård.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum