Porsche

Internationellt stjärnskott till Porsche Carrera Cup Scandinavia

Dela

I helgen avgörs motorsportklassikern Västkustloppet i Falkenberg. Carrera Cup går in i en avgörande fas och Porsche Sverige nominerar ännu en högintressant gästförare.

Till vardags kör 21-årige Victor Bouveng i International GT Open.
Till vardags kör 21-årige Victor Bouveng i International GT Open.

7-9 juli befinner sig hela den svenska racingeliten i Halland för en stor svensk motorsportklassiker. Västkustloppet har körts sedan 1950-talet och från 1967 avgörs tävlingarna på supersnabba Falkenbergs Motorbana.

För förare och team i Porsche Carrera Cup Scandinavia blir det race sju och åtta av årets 14 deltävlingar. Halvtid i vad som håller på att utvecklas till en av de tätaste säsongerna i seriens historia. Endast nio poäng skiljer de tre främsta förarna.

– Det har varit hård och intensiv racing hela säsongen, säger Raine Wermelin, direktör på Porsche Sverige.

– Det är otroligt jämnt i toppen och omöjligt att förutse vem som kommer att vinna. Precis som det ska vara, fortsätter Wermelin.

Philip Morin som även kör i den internationella upplagan Porsche Mobil1 Supercup leder mästerskapet på 103 poäng före Jocke Mangs (96 poäng). Trea är Lukas Sundahl (94 poäng).

Satsningen på att bjuda in internationellt meriterade gästförare till Porsche Carrera Cup Scandinavia fortsätter. Hittills under 2017 har vi fått se en av världens snabbaste formelbilsförare, Felix Rosenqvist, som dominerade premiärhelgen på Ring Knutstorp. I de två senaste deltävlingarna på norska Rudskogen Motorsenter kom rallystjärnan Andreas Mikkelsen till start. En av världens högst rankade WRC-förare.

Kommande helg är det dags för ett nytt spännande namn att ta plats i Porsche Sveriges gästbil med startnummer 911. 21-årige Victor Bouveng är ett nytt stjärnskott inom internationell GT-racing. Till vardags kör han i International GT Open. Ett av de snabbaste och mest mångfacetterade sportvagnsmästerskapen som avgörs på sju legendariska Formel 1-banor runt om i Europa.

– Det här ska bli superkul! En fantastisk utmaning att få köra Porsche Carrera Cup Scandinavia och extra spännande eftersom det är mitt första bilrace i Sverige. Jag kommer att satsa hårt och njuta av helgen, säger Bouveng.

Uppsala-föraren kommer till Västkustloppet i toppform. De senaste tävlingshelgerna på Paul Ricard i Frankrike och Hungaroring i Ungern har han tagit två fina segrar. Framgångarna gör honom till en het kandidat för vinst även på Falkenberg denna helg.

– Det är många snabba förare i Porsche Carrera Cup Scandinavia så jag går in ödmjukt i helgen. Självklart siktar jag på att slåss längst fram! Vad som helst kan hända, avslutar Bouveng.

PORSCHE CARRERA CUP SCANDINAVIA 2017

Poängställning. Topp fem i mästerskapet efter sex deltävlingar.

Förare                                                     Poäng

1. Philip Morin                                       103

2. Jocke Mangs                                     96

3. Lukas Sundahl                                  94

4. Oscar Palm                                        87

5. Robin Hansson                                 70

Porsche Carrera Cup Scandinavia 2017 avgörs genom 14 race under följande 7 tävlingshelger.

Race 1-2: Ring Knutstorp                                          5-6 maj

Race 3-4: Alastaro (FIN)                                            19-20 maj

Race 5-6: Rudskogen (NOR)                                   3-4 juni  

Race 7-8: Västkustloppet Falkenberg                 8-9 juli

Race 9-10: Kanonloppet Karlskoga                         12-13 augusti

Race 11-12: Anderstorp                                            2-3 september

Race 13-14: Mantorp Park                                        15-16 september

Fakta  

Porsche Carrera Cup Scandinavia etablerades 2004.

Porsche Carrera Cup Scandinavia består av 14 deltävlingar som körs under 7 helger i Sverige, Finland och Norge i samarbete med STCC.

2016 bevakades PCCS av 70 ackrediterade journalister på plats och sågs av 45 000 betalande åskådare. Sammanlagt 30 live-timmar tv producerades av SVT.

Tävlingsbil: Porsche 911 GT3 Cup med sexcylindrig boxermotor på 3,8 liter. 460 hk vid 7 500 varv. Pneumatisk 6-växlad sekventiell transmission. Fly-by-wire throttle.

2017 består startfältet av 15 st. Porsche 911 GT3 Cup. Bilarna tillverkas enbart för racing av Porsche Motorsport i Weissach.

För ytterligare information kontakta Raine Wermelin, 08-55386500, eller  raine.wermelin@porsche.se

Porsche är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 911, 718 Boxster, 718 Cayman, Cayenne, Macan och Panamera. År 2016 registrerades 1 335 Porsche i Sverige. Porsches största marknader är Kina och Tyskland. I Sverige säljs nya Porsche genom Porsche Center som finns i Borås, Göteborg, Kalmar, Malmö, Stockholm, Umeå och Örebro.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Till vardags kör 21-årige Victor Bouveng i International GT Open.
Till vardags kör 21-årige Victor Bouveng i International GT Open.
Ladda ned bild
Tät och intensiv racing i årets säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Tät och intensiv racing i årets säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Porsche är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 911, 718 Boxster, 718 Cayman, Macan, Cayenne och Panamera. År 2017 registrerades 1 550 Porsche i Sverige. Porsches största marknader är Kina och Tyskland. I Sverige säljs nya Porsche genom Porsche Center som finns i Borås, Göteborg, Kalmar, Malmö, Stockholm, Umeå och Örebro.

Följ Porsche

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Porsche

Porsches första elektriska sportbil heter Taycan8.6.2018 22:00Pressmeddelande

Framtiden kommer ett steg närmare. Serietillverkningen av Porsches första helt eldrivna bil inleds nästa år. Inför det har bilen nu fått sitt officiella namn. Konceptstudien ”Mission E”, namnet som hittills använts för att beskriva Porsches helt eldrivna fordon, kommer att kallas Taycan. Namnet kan ungefär översättas till ”en livlig ung häst”, vilket anspelar på bilden mitt i Porsches vapensköld, som sedan 1952 föreställer en stegrande hingst. - Vår nya elektriska sportbil är stark och tillförlitlig, det är en bil som kan köras över långa sträckor och som står för frihet, säger Oliver Blume CEO för Porsche AG. Det orientaliska namnet markerar också lanseringen av den första elektriska bilen med Porsches själ. Porsche avslöjade namnet på sin första helt eldrivna modell i samband med invigningsceremonin av ”Porsche 70 år.” Två permanent arbetande synkronmotorer (PSM) med en total effekt av över 600 hk (440 kW) ger den elektriska sportbilen en acceleration från 0 – 100 km/tim på klart und

Världspremiär för Porsche 911 Speedster Concept8.6.2018 21:00Pressmeddelande

Porsche ger sig själv en fin present inför märkets 70-årsfirande. 911 Speedster Concept är en färdig studie av en öppen och mycket spännande sportbil. Den bildar en länk mellan den allra första Porsche 356 ”Nr 1” Roadster, som godkändes för trafik den 8 juni 1948, och dagens Porsche-modeller. Med sitt renodlade koncept och historiskt korrekta utförande avspeglar 911 Speedster Concept tydligt Porsche-märkets kärnvärden. Bilens främsta syfte är att förmedla äkta körupplevelser. Tekniken under konceptstudiens tvåtonslackade kaross kommer från dagens GT-modeller. Den utvecklades vid Porsche Motorsport Centre, där också 911 GT2 RS och nu senast GT3 RS kom till. Världspremiären för 911 Speedster Concept är en del av Zuffenhausens officiella firande av Porsches 70-årsdag som sportbilstillverkare. Konceptstudien ger en glimt av hur en potentiell serietillverkad version skulle kunna se ut, även om en sådan modell inte kan presenteras förrän 2019. Ett beslut om att gå vidare med en sådan modell

Porsche firar 70 år med specialutställning8.6.2018 11:15Pressmeddelande

Porsches jubileumsår går mot sin höjdpunkt. Idag, fredag den 8 juni, inviger Porsche Museum specialutställningen ”Porsche 70 år” tillsammans med inbjudna gäster. Till ceremonin kommer Baden-Württembergs ministerpresident, Winfried Kretschmann, Stuttgarts borgmästare, Fritz Kuhn, parlamentssekreteraren i det federala transportministeriet, Steffen Bilger och många andra representanter för politik, näringsliv och samhälle. Dr Wolfgang Porsche, Chairman of the Supervisory Board of Porsche AG, Oliver Blume, Chairman of the Executive Board of Porsche AG och Uwe Hück, Deputy Chairman of the Supervisory Board of Porsche AG, kommer tillsammans se tillbaka på födelsen av märket Porsche. Just denna dag – den 8 juni – 1948 godkändes Porsche 356 “No. 1” Roadster för trafik. Sedan dess har Porsche gjort mer än att bara tillverka sportbilar. Porsche är synonymt med en sportig körupplevelse och ett sätt att tänka, för innovationer inom bilvärlden, för design och funktionalitet. Med den här specialutst

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum