Porsche

Internationellt stjärnskott till Porsche Carrera Cup Scandinavia

Dela

I helgen avgörs motorsportklassikern Västkustloppet i Falkenberg. Carrera Cup går in i en avgörande fas och Porsche Sverige nominerar ännu en högintressant gästförare.

Till vardags kör 21-årige Victor Bouveng i International GT Open.
Till vardags kör 21-årige Victor Bouveng i International GT Open.

7-9 juli befinner sig hela den svenska racingeliten i Halland för en stor svensk motorsportklassiker. Västkustloppet har körts sedan 1950-talet och från 1967 avgörs tävlingarna på supersnabba Falkenbergs Motorbana.

För förare och team i Porsche Carrera Cup Scandinavia blir det race sju och åtta av årets 14 deltävlingar. Halvtid i vad som håller på att utvecklas till en av de tätaste säsongerna i seriens historia. Endast nio poäng skiljer de tre främsta förarna.

– Det har varit hård och intensiv racing hela säsongen, säger Raine Wermelin, direktör på Porsche Sverige.

– Det är otroligt jämnt i toppen och omöjligt att förutse vem som kommer att vinna. Precis som det ska vara, fortsätter Wermelin.

Philip Morin som även kör i den internationella upplagan Porsche Mobil1 Supercup leder mästerskapet på 103 poäng före Jocke Mangs (96 poäng). Trea är Lukas Sundahl (94 poäng).

Satsningen på att bjuda in internationellt meriterade gästförare till Porsche Carrera Cup Scandinavia fortsätter. Hittills under 2017 har vi fått se en av världens snabbaste formelbilsförare, Felix Rosenqvist, som dominerade premiärhelgen på Ring Knutstorp. I de två senaste deltävlingarna på norska Rudskogen Motorsenter kom rallystjärnan Andreas Mikkelsen till start. En av världens högst rankade WRC-förare.

Kommande helg är det dags för ett nytt spännande namn att ta plats i Porsche Sveriges gästbil med startnummer 911. 21-årige Victor Bouveng är ett nytt stjärnskott inom internationell GT-racing. Till vardags kör han i International GT Open. Ett av de snabbaste och mest mångfacetterade sportvagnsmästerskapen som avgörs på sju legendariska Formel 1-banor runt om i Europa.

– Det här ska bli superkul! En fantastisk utmaning att få köra Porsche Carrera Cup Scandinavia och extra spännande eftersom det är mitt första bilrace i Sverige. Jag kommer att satsa hårt och njuta av helgen, säger Bouveng.

Uppsala-föraren kommer till Västkustloppet i toppform. De senaste tävlingshelgerna på Paul Ricard i Frankrike och Hungaroring i Ungern har han tagit två fina segrar. Framgångarna gör honom till en het kandidat för vinst även på Falkenberg denna helg.

– Det är många snabba förare i Porsche Carrera Cup Scandinavia så jag går in ödmjukt i helgen. Självklart siktar jag på att slåss längst fram! Vad som helst kan hända, avslutar Bouveng.

PORSCHE CARRERA CUP SCANDINAVIA 2017

Poängställning. Topp fem i mästerskapet efter sex deltävlingar.

Förare                                                     Poäng

1. Philip Morin                                       103

2. Jocke Mangs                                     96

3. Lukas Sundahl                                  94

4. Oscar Palm                                        87

5. Robin Hansson                                 70

Porsche Carrera Cup Scandinavia 2017 avgörs genom 14 race under följande 7 tävlingshelger.

Race 1-2: Ring Knutstorp                                          5-6 maj

Race 3-4: Alastaro (FIN)                                            19-20 maj

Race 5-6: Rudskogen (NOR)                                   3-4 juni  

Race 7-8: Västkustloppet Falkenberg                 8-9 juli

Race 9-10: Kanonloppet Karlskoga                         12-13 augusti

Race 11-12: Anderstorp                                            2-3 september

Race 13-14: Mantorp Park                                        15-16 september

Fakta  

Porsche Carrera Cup Scandinavia etablerades 2004.

Porsche Carrera Cup Scandinavia består av 14 deltävlingar som körs under 7 helger i Sverige, Finland och Norge i samarbete med STCC.

2016 bevakades PCCS av 70 ackrediterade journalister på plats och sågs av 45 000 betalande åskådare. Sammanlagt 30 live-timmar tv producerades av SVT.

Tävlingsbil: Porsche 911 GT3 Cup med sexcylindrig boxermotor på 3,8 liter. 460 hk vid 7 500 varv. Pneumatisk 6-växlad sekventiell transmission. Fly-by-wire throttle.

2017 består startfältet av 15 st. Porsche 911 GT3 Cup. Bilarna tillverkas enbart för racing av Porsche Motorsport i Weissach.

För ytterligare information kontakta Raine Wermelin, 08-55386500, eller  raine.wermelin@porsche.se

Porsche är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 911, 718 Boxster, 718 Cayman, Cayenne, Macan och Panamera. År 2016 registrerades 1 335 Porsche i Sverige. Porsches största marknader är Kina och Tyskland. I Sverige säljs nya Porsche genom Porsche Center som finns i Borås, Göteborg, Kalmar, Malmö, Stockholm, Umeå och Örebro.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Till vardags kör 21-årige Victor Bouveng i International GT Open.
Till vardags kör 21-årige Victor Bouveng i International GT Open.
Ladda ned bild
Tät och intensiv racing i årets säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Tät och intensiv racing i årets säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Porsche är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 911, 718 Boxster, 718 Cayman, Macan, Cayenne och Panamera. År 2017 registrerades 1 550 Porsche i Sverige. Porsches största marknader är Kina och Tyskland. I Sverige säljs nya Porsche genom Porsche Center som finns i Borås, Göteborg, Kalmar, Malmö, Stockholm, Umeå och Örebro.

Följ Porsche

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Porsche

Porsche Macan S med ny V6 turbomotor11.12.2018 07:00Pressmeddelande

Porsche har utökat sin serie kompakta SUV-modeller med kraftfulla Macan S. Den nya modellen har en ny treliters V6-turbomotor med partikelfilter för bensinmotorer. Motorn utvecklar 260 kW (354 hk) och ger ett maximalt vridmoment av 480 Nm, en ökning med 10 kW (14 hk) och 20 Nm jämfört med föregående modell. Med tillvalet Sport Chrono accelererar nya Macan S från 0 – 100 km/tim på bara 5,1 sekunder, 0,1 sekunder snabbare än föregående modell. Toppfarten är 254 km/tim och bränsleförbrukningen är 8,9 liter per 100 km (NEDC II). Nya Macan S åtnjuter alla de produktinnovationer som tillkommit med den senaste generationen i Macan-serien, inklusive rampen med LED-ljus baktill och det nya permanent uppkopplade Porsche Communication Management-systemet med 10,9 tums pekskärm. Ny V6-motor med centralt placerad turbo Porsche Macan S är nu utrustad med en nyutvecklad 3,0-liters V6 turbomotor. Turboaggregatet är placerat inne i V:et mellan cylinderbankarna. Det ger kortare väg för avgaserna mellan

Världspremiär för nya Porsche 911 på bilsalongen i Los Angeles28.11.2018 07:00Pressmeddelande

Porsche slår på stora trumman i Los Angeles. Kvällen innan bilsalongen i Los Angeles öppnades hade den åttonde generationen av ikonen Porsche 911 världspremiär. Den fortsätter att vara måttstocken bland exklusiva sportbilar och är både tidlös och modern. Nya 911 följer troget Porsches design-DNA men har ett mer muskulöst utseende och på insidan har den kompletterats med en 10,9 tum stor pekskärm. Intelligenta kontroll- och chassielement liksom innovativa assistanssystem kombinerar de kompromisslösa köregenskaperna som den klassiska sportmodellen är berömd för med kraven från en digital värld. Nästa generation av de turboladdade boxermotorerna har vidareutvecklats och är starkare än någonsin med 331 kW (450 hk) i S-modellerna. De är effektivare tack vare förbättrad insprutning och ny utformning av turboaggregaten och kylsystemet. Kraften överförs via en nyutvecklad åttaväxlad dubbelkopplingslåda. Andra höjdpunkter är nya assistanssystem som till exempel Porsche Wet Mode som gör körning

Porsche slår nytt varvrekord på Nürburgrings Nordslinga2.11.2018 09:00Pressmeddelande

Porsche har i samarbete med Manthey-Racing satt ännu ett nytt rekord på Nürburgrings Nordslinga. På torsdagen den 25 oktober 2018 körde en Porsche 911 GT2 RS MR med 515 kW (700 hk) den 20,6 kilometer långa banan på 6:40,3 minuter. Ingen bil godkänd för vanlig trafik har någonsin varit så snabb på banan som brukar kallas ”Det gröna helvetet.” Det var Porsches testförare Lars Kern som satt bakom ratten på rekordbilen som ställts in speciellt för ”Nordslingan” av tekniker från Porsche och experter från Manthey-Racing. Lars Kern satte redan i september 2017 varvrekord på samma bana i en serietillverkad Porsche 911 GT2 RS. - Vi höll ögonen på vädret hela dagen och frågade oss om en sådant här test var möjligt. Vi skulle inte ha tagit några risker om det regnade eller om banan var det minsta fuktig, säger Dr. Frank-Steffen Walliser, ansvarig för Motorsport och GT-modeller. - Den här versionen av Porsche 911 GT2 RS är utrustad med ett nytt prestandakit från Manthey-Racing som kompletterats me

Serietillverkning av Porsche Mission E Cross Turismo22.10.2018 08:00Pressmeddelande

Porsche ger grönt ljus för serietillverkning av konceptstudien Mission E Cross Turismo, vilket därmed blir företagets andra helt eldrivna sportbil. Porsche kommer att skapa 300 nya arbetstillfällen vid huvudkontoret i Zuffenhausen inför tillverkningen av bilen, som premiärvisades som konceptstudie på Genèves bilsalong 2018. Konceptstudien Mission E Cross Turismo var en av höjdpunkterna i Genève och fick ett varmt mottagande av såväl mässbesökare som av media. Fyrdörrarsmodellen Cross Turismo har en 800-volts arkitektur och är förberedd för att kopplas samman med ett nätverk för snabbladdning. Den har en motoreffekt på 600 hk och 500 kilometers räckvidd (NEDC). Mission E Cross Turismo är ett derivat på Porsches första helt eldrivna modell, Taycan, som lanseras under 2019. Introduktionen av Taycan skapar 1 200 nya arbetstillfällen i Zuffenhausen. Stor vikt har lagts vid hållbarhet i produktionen som därför blir koldioxidneutral. Porsche planerar att investera mer än sex miljarder Euro i

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum