Apollo

Intresset för träningsresor ökar - Apollo storsatsar på Fuerteventura

Dela

Försäljningen av träningsresor har ökat med hela 40 procent jämfört med före pandemin. För att möta den enorma efterfrågan utökar Apollo sin satsning på Fuerteventura, och lanserar sitt största flygprogram till ön någonsin.

Sedan lanseringen av Apollos första sporthotell, Playitas Resort år 2009, har Apollo varit ledande arrangör av träningsresor i Norden. Idag erbjuder Apollo över 300 sportevenemang och träningsveckor per år, fördelade på nio sporthotell - fyra på vintern och sju på sommaren. Sex av hotellen är under varumärket Playitas, och under 2022 kommer 100 000 gäster att spendera sin träningssemester på ett av dessa.  

- Träningsresor är den snabbast växande resetrenden och likaså är Apollo Sports hotellkoncept. I somras slog vi upp dörrarna till två nya hotell i Grekland och lanserade 12 nya padelbanorVi kommer att fortsätta utvecklas med fler kvalitetssäkrade hotell, resor och events, tillsammans med välkända träningsprofiler och professionella instruktörer, säger Sandra Miller Kinge, kommunikationschef på Apollo.

Totalt har försäljningen av Apollos träningsresor ökat med hela 40 procent jämfört med 2019. 

Storsatsning på Fuerteventura  

Intresset för träningsresor har satt ön Fuerteventura på kartan. Öns spektakulära natur, majestätiska stränder och behagliga temperatur har gjort Fuerteventura till ett mecka för aktiva resenärer. Dessutom rymmer ön både Apollo Sports flaggskepp Playitas Resort, samt systerhotellet La Pared som drivs av Playitas. Tillsammans står de för hela 50 procent av Apollos kapacitet på ön.  

För att möta den ökade efterfrågan lanserar Apollo tio veckovisa direktflyg från Norden. Fem av dessa kommer att vara tillgängliga för Apollos svenska resenärer, med två veckovisa avgångar från Arlanda, en från Göteborg och två från Köpenhamn.  

- Det faktum att vi kommer erbjuda tio veckovisa direktflyg till Fuerteventura från fyra länder och sju nordiska städer är helt enkelt historiskt. Det säger något om hur enormt populära träningsresor har blivit, och hur eftertraktade våra Apollo Sports-produkter är, säger Miller Kinge. 

Apollos avgångar för svenska resenärer

Arlanda 

Måndagar från 31. okt – 17. apr 

Fredagar från 14. okt – 07. apr 

Göteborg  Fredagar från 28. okt – 07. apr 
Köpenhamn 

Måndager från 17. okt – 03. apr

Fredagar från 14. okt – 14. apr 

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med specialistarrangörerna Golf Plaisir, Lime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbart resande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) samt är fullvärdiga medlemar i DER Touristik Foundation. Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015.

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum