Hermods AB

Intresset för utbildningsformen Yrkeshögskola fortsätter att växa

Dela

Ansökningsperioden för Hermods Yrkeshögskola 2019 avslutades den sista april men än finns det tid kvar att ansöka till de utbildningar som har öppet för sen ansökan. Under våren har intresset för utbildningarna på Hermods Yrkeshögskola varit stort och antalet sökande har ökat jämfört med tidigare år.

Yrkeshögskolan är en utbildningsform som är skapad utifrån och i samarbete med näringslivets behov. Utbildningarna tas fram tillsammans med företag som verkar i branscher och där efterfrågan på arbetskraft med rätt kompetens är stor. Sju av tio företag upplever att de har svårt att rekrytera nya medarbetare. Särskilt svårt är det att hitta personer med rätt yrkeskompetens och här har yrkeshögskoleutbildningar en viktig roll, att fylla näringslivets behov på arbetskraft.

- Intresset för Yrkeshögskolan har aldrig varit större, trots pågående högkonjunktur, vilket märks tydligt även hos Hermods Yrkeshögskola där antalet sökande har ökat med 45% i jämförelse med föregående år, konstaterar Anette Wahlgren, Verksamhetschef på Hermods Yrkeshögskola.

Nio av tio får jobb efter studierna
Av de som examineras från en yrkeshögskoleutbildning har drygt nio av tio fått arbete efter avslutad utbildning. Detta visar mätningar som Myndigheten för yrkeshögskolan genomför årligen. Yrkeshögskola skiljer sig från den svenska utbildningsmodellen i och med att den är närmare knuten till arbetsmarknaden. Myndigheten väljer att fokusera på yrkesområden där det saknas rätt kompetens och vi ser att det finns ett ökat intresse för dessa områden hos de som söker sig till en yrkeshögskoleutbildning. På Hermods finns ett ökat intresse för utbildningar inom teknik, tillverkning och samhällsbyggnad.

- Utbildningarna som lockar flest sökande är fortfarande Redovisningsekonom och Tandsköterska precis som tidigare år, men vi ser även ett ökande intresse för utbildningar som riktar sig mot branscherna teknik- och tillverkning samt samhällsbyggnad. Vilket är extra roligt då det är branscher som har stora utmaningar att rekrytera, säger Anette Wahlgren.

Hermods YH-utbildningar som är öppna för sen ansökan:
Anläggningsingenjör - Infrastruktur
Automation- och robotingenjör
Byggnadsingenjör - Produktion
Byggnadsingenjör - ROT
Drift- och fastighetstekniker
Företagssäljare – B2B
Internationell Affärslogistiker
Internationell logistiker/speditör inriktning digitalisering
Internationell transportlogistiker
Kyl- och värmepumpstekniker
Redovisningsekonom i Östersund
Specialistundersköterska inom multisjukdom hos äldre
Stödpedagog

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Hermods AB
Hermods AB
Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm

08-410 251 00https://www.hermods.se/

Hermods AB grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra yrkeshögskolor, gymnasieskolor, vuxenutbildningar och SFI hjälper varje år över 70 000 studerande och deltagare med utbildning, coachning och jobbmatchning. Vår vision är att vara ledande inom sysselsättning, integration och utbildning. Hermods ingår i AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag, som vill skapa en bättre framtid genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande.

Följ Hermods AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hermods AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum