Umeå kommun

Invånare får tidningen "Umeå växer"

Dela

Helgen 7–8 september får invånare i Umeå kommun "Umeå växer" i brevlådan, en tidning som visar vad som planeras och byggs i Umeå med några olika perspektiv, både pågående byggprojekt och planer för fortsatt tillväxt.

En stadigt växande befolkning innebär att Umeå och hela kommunen måste fortsätta att utvecklas. Det behövs bland annat nya bostäder, infrastruktur och service, skolor och äldreboenden, ytor för handel och företagande, allt med sikte på ett hållbart Umeå med 200 000 invånare.

Tidningen "Umeå växer" ger en inblick i läget i dag och planer för framtiden.

Mer information:

www.umea.se/stadsplanering finns också mer information om vad som planeras och byggs i kommunen, bland annat via en ny karta som visar planer och pågående bygg- och vägprojekt.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Länkar

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Godkänd detaljplan för Almen på Backenområdet22.1.2020 16:36:11 CETPressmeddelande

Detaljplanen för Almen, den så kallade ”Gribatomten”, har godkänts av byggnadsnämnden. Totalt blir det cirka 150-220 lägenheter i hus med fyra till sex bostadsvåningar. Justeringar som gjorts i planen inför antagandet är bland annat att byggnadshöjden för vissa delar har sänkts något för att minska skuggpåverkan och att delar av byggrätten längs Skiftesvägen flyttats in en bit i kvarteret. Detaljplanen förs nu vidare till kommunfullmäktige för antagande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum