Region Uppsala

Invånare i hela Sverige kan boka Moderna-vaccin i Uppsala

Dela

Från och med idag, måndagen den 2 augusti, tar Region Uppsala emot bokningar från invånare i hela Sverige som vill vaccinera sig med Moderna-vaccin. Beslutet rör två vaccinationslokaler: den i Stenhagen och den på UKK. Moderna är ännu inte godkänt för personer under 18 år.

- Bakgrunden till beslutet är att vi har gott om Moderna-vaccin och att vi fortfarande är måna om att använda varje dos vaccin vi har på ett optimalt sätt. Moderna är ett utmärkt vaccin som på alla sätt påminner om Pfizers vaccin, och här har vi nu cirka 5 000 lediga vaccinationstider, säger Erik Sköldenberg, produktionsansvarig på Region Uppsala.

För att boka sig för vaccination mot covid-19 ska man i första hand gå in på webbplatsen 1177.se och logga in med e-legitimation. Den som inte har möjlighet att göra detta, till exempel på grund av tekniska eller språkliga hinder, kan ringa till Region Uppsalas bokningstelefon.

Formellt är det möjligt att boka även Pfizer-doser, men där är trycket hårt på framför allt dos två från länsinvånare i Uppsala län. Därmed är de faktiska möjligheterna att dela med sig små. 

Kontakter

Erik Sköldenberg, överläkare Region Uppsala: 018 – 611 59 02

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum