Sigtuna kommun

Invånarna ska få fler valmöjligheter vid hemtjänst

Dela

Sigtuna kommun vill att invånarna i större utsträckning ska kunna välja vilken utförare av hemtjänst de vill ha. Införandet av ett valfrihetssystem kommer att ske i etapper. Vid årsskiftet kommer den första förändringen att träda i kraft.

Foto: Vladimir Voronin/Mostphotos
Foto: Vladimir Voronin/Mostphotos

Enligt mål och budget för 2020, som antogs i kommunfullmäktige den 19 juni, ska upphandling av fristående aktörer vara klar den 1 januari 2020.
- Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.
Oavsett utförare är det även fortsättningsvis Sigtuna kommun som ansvarar för att hemtjänsten har en god kvalitet samt beslutar om vem som är behörig till hjälp av hemtjänst och i vilken omfattning.
- Våra brukares väl kommer alltid först. Det är vårt ansvar att de ska få samma insatser som tidigare, oavsett utförare. Det vill jag att de ska känna sig trygga i, säger Kristina Holmberg, chef för äldre- och omsorgsförvaltningen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Vladimir Voronin/Mostphotos
Foto: Vladimir Voronin/Mostphotos
Ladda ned bild

Om

Sigtuna kommun
Sigtuna kommun
Södergatan 20
195 85 Märsta

08-591 260 00https://www.sigtuna.se

Sigtuna kommun har drygt 48 000 invånare. De bor i någon av tätorterna Märsta, Sigtuna, Rosersberg eller på den levande landsbygden. Sigtuna är Arlandakommunen med Sveriges största flygplats. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda.

Följ Sigtuna kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sigtuna kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum