Stockholms stad

Invigning av Bodholmsgången efter upprustning inom satsningen Grönare Stockholm

Dela

På torsdag den 7 juni inviger trafikborgarråd Daniel Helldén den upprustade Bodholmsgången i Skärholmens centrum. Färdigställandet av Bodholmsgången uppmärksammas för att det är första Grönare Stockholm-projektet som färdigställs.

Grönare Stockholm
Grönare Stockholm är en särskild satsning inom Stockholms stad för att utveckla stadens parker och naturområden. På 25 platser i staden anläggs ett antal nya parker, gröna gångstråk och torg. Dessutom sker upprustning och förbättring av befintliga platser. Satsningen startade 2017 och pågår till och med 2020.

Stockholms unika gröna värden har stor betydelse för stockholmarnas livskvalitet och bidrar samtidigt till en levande och trygg stad.

Redan idag är stadens parker och naturområden välbesökta och det finns goda möjligheter till rekreation i boendemiljön. De gröna kvaliteterna i den bebyggda stadsmiljön har en allt större betydelse och nya parker är en viktig del av stadsutvecklingen.

Upprustningen av Bodholmsgången
Upprustningen innebär översyn och lagning, ersättning av plattbeläggningen, nya träd i moderna växtbäddar samt ny möblering.

Tid: Torsdagen den 7 juni 2018 kl 13:30

Plats: Bodholmsgången i Skärholmens centrum

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretErik Söderberg, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

08-508 26 282

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Unikt studentfirande för komvuxelever på Södermalm13.6.2019 11:33:57 CESTPressmeddelande

Åsö vuxengymnasium arrangerade sin allra första examensceremoni för komvuxelever under samma vecka som många gymnasieelever i Stockholm tar studenten. Under ceremonin, som är unik i sitt slag, fick komvuxstuderande chansen att fira sin gymnasieexamen med familj och vänner. – Äntligen ett studentfirande för oss som har gått på komvux, säger Zahraa som är en av de komvuxelever som deltog i examensceremonin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum