Stockholms stad

Invigning av Bodholmsgången efter upprustning inom satsningen Grönare Stockholm

Dela

På torsdag den 7 juni inviger trafikborgarråd Daniel Helldén den upprustade Bodholmsgången i Skärholmens centrum. Färdigställandet av Bodholmsgången uppmärksammas för att det är första Grönare Stockholm-projektet som färdigställs.

Grönare Stockholm
Grönare Stockholm är en särskild satsning inom Stockholms stad för att utveckla stadens parker och naturområden. På 25 platser i staden anläggs ett antal nya parker, gröna gångstråk och torg. Dessutom sker upprustning och förbättring av befintliga platser. Satsningen startade 2017 och pågår till och med 2020.

Stockholms unika gröna värden har stor betydelse för stockholmarnas livskvalitet och bidrar samtidigt till en levande och trygg stad.

Redan idag är stadens parker och naturområden välbesökta och det finns goda möjligheter till rekreation i boendemiljön. De gröna kvaliteterna i den bebyggda stadsmiljön har en allt större betydelse och nya parker är en viktig del av stadsutvecklingen.

Upprustningen av Bodholmsgången
Upprustningen innebär översyn och lagning, ersättning av plattbeläggningen, nya träd i moderna växtbäddar samt ny möblering.

Tid: Torsdagen den 7 juni 2018 kl 13:30

Plats: Bodholmsgången i Skärholmens centrum

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretErik Söderberg, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

08-508 26 282

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms stads Yrkeshögskola Frans Schartaus Handelsinstitut växer inom hotellnäring samt filmproduktion29.1.2019 14:03:05Pressmeddelande

Frans Schartaus Handelsinstitut bedriver eftergymnasiala yrkeshögskoleutbildningar sedan 1865 och fick idag förtroendet att fortsätta erbjuda utbildningarna Läkemedelstekniker samt Projektledning: Hållbara Möten & Event som båda var uppe för omsök. Schartau beviljades därtill även starttillstånd för två helt nya utbildningar, Shiftleader Hotell samt Produktionsledare för spelfilm och tv-drama.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum