AcadeMedia

Invigning av Klara Gymnasium Västerås

Dela

Torsdag den 30 september kl 14 invigs nyöppnade Klara Teoretiska Gymnasium på Ingenjör Bååths gata i centrala Västerås. Skolan som startade i augusti har fått en flygande start.

Ingrid Ivarson är rektor för nya Klara Västerås.  

– Vi har fått en fantastiskt fin start. Skolan har öppnat med en härlig känsla och eleverna fann sig snabbt tillrätta. Vi är den lilla skolan där alla får plats och vi skapar nära kontakter. 

Den nya gymnasieskolan har de högskoleförberedande programmen ekonomi, naturvetenskap och samhällsvetenskap.  Klara Västerås har en undervisning som genomsyras av FN:s globala mål för hållbar utveckling. 

Det finns idag tolv Klara gymnasieskolor i Sverige, från Sundsvall i norr till Malmö i söder. Skolornas visionen är att ge eleverna verktyg för att kunna bidra till en bättre och mer hållbar värld. Det sker bland annat genom projekt kopplade till tre dimensioner av hållbarhet: social, ekonomisk och klimatmässig. Klara Västerås kommer också att satsa på strategiska samarbeten med universitet och på internationella utbyten för skolans elever och lärare.  

Torsdag den 30 september kl 14 sker invigningen av skolan tillsammans med elever och lärare. Kontakta gärna rektor Ingrid Ivarson för mer information eller för ett besök på skolan, tel 021-312250

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks Kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

Den första KLARA-skolan startade 2001. Idag finns det tolv Klara Teoretiska gymnasieskolor på sju orter i Sverige - Göteborg, Karlstad, Linköping, Malmö, Stockholm, Sundsvall och Västerås. Samtliga skolor har fokus på universitetsförberedande studier och socialt engagemang. 

Klara Teoretiska är en del av AcadeMedia som verkar inom för- och grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning. 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum