Umeå kommun

Invigning av Motorgård i Hörnefors

Dela

Från och med fredag 20 september så startar Motorgården i Hörnefors för ungdomar. Det är Hörnefors fritidsgård som står bakom arrangemanget tillsammans med föreningen Vi unga motorburna. Öppettiderna kommer att vara detsamma som för fritidsgården.

Två garageplatser, centralt beläget i Hörnefors, har nu hyrts under fyra månader på prov. Ambitionen är att verksamheten permanentas efter årsskiftet.

– Det finns ett stort motorintresse bland Hörnefors ungdomar, svårigheten har alltid varit att hitta en lämplig lokal för ändamålet. Det känns jättekul att vi nu kan tillmötesgå önskemålet om ett garage som legat högt på ungdomarnas önskelista, säger Ann Nyström, fritidsledare, Hörnefors fritidsgård.

– Nu har vi äntligen fått vår chans. En chans för oss ungdomar att utveckla vårt motorintresse och skaffa nya vänner. Vi är extremt tacksamma för den möjlighet vi har fått, säger Joel Vesterberg, ordförande i Vi unga motorburna.

Invigning av Motorgården äger rum fredag 20 september, kl. 19.00, Kungsvägen 18, Hörnefors.

Mer information:

Ann Nyström
fritidsledare
Hörnefors fritidsgård
ann.nystrom@umea.se
070-699 15 01

Joel Vesterberg
ordförande
Vi unga motorburna
076-918 03 18

Dan Vähä
avdelningschef
Fritid unga
dan.vaha@umea.se
070-665 45 60

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum