Region Jönköpings län

Invigning av Odontologiskt centrum Folktandvården i Nässjö

Dela
Tillsammans formar vi framtidens tandvård för länets invånare! Under 2023 etablerar Folktandvården i Region Jönköpings län ett odontologiskt centrum i Nässjö. Där samlas allmän- och specialisttandvård under ett tak och ett namn. Allt för att kunna erbjuda invånarna på Höglandet en nära tandvård. Du hälsas välkommen för att bevaka invigningen.
Foto: Julia Lindster/Folktandvården.
Foto: Julia Lindster/Folktandvården.

Med ett odontologiskt centrum skapar Folktandvården fler förutsättningar att vara en attraktiv vårdgivare och arbetsgivare för dagens och morgondagens invånare och medarbetare. När verksamheten är fullt utbyggd kommer nära vård i form av specialisttandvård inom flera områden att kunna erbjudas remisspatienter i den östra länsdelen – i nära samverkan med allmäntandvården på Höglandet. Specialisttandvården har tidigare i stor utsträckning utgått från Jönköping, vilket inneburit längre resor för patienter från Höglandet.

Odontologiskt centrum etableras under 2023 i Nässjö Folktandvårds nyrenoverade och utbyggda lokaler och invigs av regionstyrelsens ordförande Rachel de Basso (S) samt Thomas Gustafsson (S), ordförande i nämnden för folkhälsa och sjukvård.

På plats finns Agnetha Bartoll, tandvårdsdirektör, Carl Sterwin, klinikchef Käkkirurgiska kliniken, och Pia Bergstrand, klinikchef Nässjö Folktandvård, för att berätta om satsningen och svara på frågor.

Tidpunkt för invigningen: Klockan 15.00 onsdag 29 mars 2023
Plats: Nässjö Folktandvård, Ingsbergsgatan 31 – Nässjö vårdcentrum

Kontakt:
Agnetha Bartoll, tandvårdsdirektör – 010-242 53 32, agnetha.bartoll@rjl.se 
Carl Sterwin, klinikchef Käkkirurgiska kliniken – 010-242 60 45, carl.sterwin@rjl.se 
Pia Bergstrand, klinikchef Nässjö Folktandvård – 010-243 35 50, pia.bergstrand@rjl.se 

Frågor:
Daniel Windre
Kommunikatör
072-236 52 08
daniel.windre@rjl.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Julia Lindster/Folktandvården.
Foto: Julia Lindster/Folktandvården.
Ladda ned bild

Om

Region Jönköpings län
Region Jönköpings län
Box 1024
551 11 JÖNKÖPING

010-241 00 00http://www.rjl.se/

Om Region Jönköpings län

Vi ansvarar för att alla invånare i Jönköpings län har tillgång till en bra sjukvård och förutsättningar för en god hälsa. Vi arbetar också med kultur, kollektivtrafik, tillväxt, infrastruktur och en hållbar utveckling i hela länet. Region Jönköpings län är en politiskt styrd organisation med nära 11 500 medarbetare.

Följ Region Jönköpings län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Jönköpings län

Utbildningar och arbeten – vad väljer länets unga?9.5.2023 14:24:18 CEST | Pressinbjudan

Vad styr ungdomars val av gymnasieprogram och hur tänker de kring arbetsliv och fortsatta studier? På uppdrag av Region Jönköpings län har Ungdomsbarometern sammanställt en rapport baserad på Sveriges största ungdomsstudie, och kompletterande fokusintervjuer med gymnasieelever från Jönköpings län. Rapporten presenteras vid ett lunchseminarium onsdag den 10 maj på Tekniska högskolan, Jönköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum