Linköpings kommun

Invigning av Raoul Wallenbergs plats

Dela

Med stråkmusik och praliner skapar vi en finstämd stund när vi inviger Raoul Wallenbergs plats 20 april klockan 16.00. Välkommen att delta och var med och dra några penseldrag tillsammans med konstnären Adrian Pettersson på en gemensam tavla.

Det är parkytan mellan Vasavägen-Gråbrödragata-Vasavägen och fram till gränsen mot Östgötateatern som har rustats upp för att bli en attraktiv plats för möten. Parken ligger framför Östergötlands museum.

Kulturvärden och stråk har bevarats och förstärkts. I den centrala delen är växtmaterial förnyat och spegeldammens botten renoverad. I den södra delen finns nya planteringar med perenner och vårblommande körsbärsträd. Sittplatser i form av bänkar och soffor är placerade med olika utblickar och varierande tillgång till sol respektive skugga. Parken har ny belysning med ett formspråk och ljus som harmonierar och skapar trivsamhet.

Kommunalråd Elias Aguirre är med och inviger Raoul Wallenbergs plats. Även stadsträdgårdsmästare Liselott Johansson medverkar och berättar om tanken med platsen och nya växter.

Vi avslutar invigningen med att de som vill deltar och målar en tavla full av körsbärsblom - precis som det kommer att bli i körsbärslunden.

Välkomna!

För ytterligare information om upprustningen av platsen: Linnéa Zenkert, Projektledare stadsmiljö, Telefon: 013-20 61 33

Kontakter

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum