Uppsala kommun

Invigning av Saadia Hussains konst på IFU Arena

Dela

Fredag 22 april klockan 14.00 blir det invigning av konstnärens Saadia Hussain konst på IFU Arena i Gränby. Hussains stora konstprojekt har hon skapat tillsammans med besökare, anställda på IFU Arena och elever från Kvarngärdesskolan.

- Saadia Hussains bilder fyller IFU arena med konst. Hennes inkluderande arbetssätt, där både barn och vuxna får vara med och skapa mönstren, är unikt. Det känns fantastiskt att så här kunna kombinera idrott, kulturellt skapande och konst, säger Linda Eskilsson (MP) kulturnämndens ordförande.

Under 2020 och 2021 har Hussain tillsammans med 100 elever från Kvarngärdesskolan och besökare till IFU Arena arbetat i flera workshops på idrottsanläggningen och även i skolan där hon byggt upp tillfälliga ateljéer. Det har resulterat i en samling av former som knyter an till verksamheten på IFU Arena, besökares och elevers vardag.

Saadia Hussains skapande utgår från värden som tillgänglighet, demokrati och yttrandefrihet. Tillsammans med deltagare i alla åldrar har hon gjort flera stora offentliga konstverk i Sverige. Trots ett stort antal medskapare är Hussains konst lätt att känna igen. Den byggs upp av täta mönster som bildas av former som upprepas och som målas med starka signalfärger.

Nyckelord

Kontakter

Björn Norberg
Projektledare
070-147 07 58
bjorn@nextkindofart.se

Saadia Hussain
Konstnär
073-364 45 98
saadia@saadia.se

Bilder

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad. I kommunen bor omkring 237 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum