Stockholms stad

Invigning av Sommar på Sergels torg

Dela

Konstutställning, konserter, teater och familjeprogram med spännande oväntade besök – det är Sommar på Sergels torg, en del av en långsiktig satsning mellan staden och flera aktörer för att utveckla Klaraområdet i Stockholm.

Varje dag passerar omkring 100 000 personer Sergels torg. I sommar fylls Sergels torg med aktiviteter, solstolar och överraskningar – en plats mitt i stan att stanna till och trivas på. Det blir musik, teater och familjeprogram. I Sergelgången under fontänen öppnas en utställning ”Himlens mörkerrum” med Jan Hermanssons fotografier. Mitt i myllret kan du också slå dig ner i solstolarna eller på andra sittplatser på torget.

Tillsammans för ett levande Stockholm
Sommar på Sergels torg är en del av ett långsiktigt arbete där vi tillsammans med flera aktörer utvecklar platser för en levande och inbjudande stad. Stockholms stad och polisen samarbetar med fastighetsägare och City i samverkan för att öka tryggheten genom att påverka och förändra Sergels torg och Klaraområdet. Vision Klara beskriver samarbetet för gemensamma mål för Klaraområdet. Läs mer om arbetet här: https://stad.stockholm/platssamverkan

Sommar på Sergels torg invigs av Stockholm stads finansborgarråd Anna König Jerlmyr och medverkar gör även landshövding Sven-Erik Österberg; ordförande för Gålöstiftelsen, Anna Nordin; affärsområdeschef Vasakronan, Mats Hederos; vd AMF Fastigheter och bitr. lokalpolisområdeschef; Torgny Söderberg.

Var: Sergels torg

När: fredag den 14 juni kl. 11.30

Tillsammans för ett levande Sergels torg där människor trivs och vistas.

Nyckelord

Kontakter

Kontakt för finansborgarråd Anna König Jerlmyr
Charlotte Nilsson
Telefon: 08-508 29 131
E-post: charlotte.m.nilsson@stockholm.se

Maria Stigle, Sommar på Sergels torg
Telefon: 08-508 09 062
E-post: maria.stigle@stockholm.se

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum