Järfälla Kommun

Invigning med öppet hus på klimatsmarta Herrestaskolan i expansiva Barkarbystaden

Dela

Lördagen den 12 mars invigs Sveriges första skola helt byggd i massivträ och utifrån Miljöbyggnad Guld. Invigningen uppmärksammas med öppet hus för allmänheten med roliga prova-på aktiviteter i den nya sporthallen. Dagen till ära öppnar också Barkarbystadens nya bibliotek i skolan.

  • Kl 11-11.30 Invigning i sporthallen

Invigningstal och tidskapselceremoni med kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S) och elever från Herrestaskolan.

Uppträdanden av orkester och nycirkus från kulturskolan samt Järfällas vinnare och representant i Funkismello, The girls.

  • Kl 11.30-14.00 Öppet hus med prova-på aktiviteter

Kolla in nya Herrestaskolan - Sveriges första skola byggd helt i massivträ och utifrån Miljöbyggnad Guld. Härlig miljö och härliga färger. Spana in slöjdsalar, hemkunskapsal, klassrum och sporthall.

Prova på - Den 14 meter höga klätterväggen, innebandy och basket i sporthallen. Du kan också prova rörelselek, instrument, bild och form, nycirkus och film och media i kulturskolans regi.

Biblioteket öppnar - Gå tipsrunda med pris till alla som deltar, få boktips, ansiktsmålning, tävling med fina bokpriser.

Mingeltrolleri Robert Ace, Järfällas egen magiker underhåller. Se upp för magi!

Utställningar - Så byggde vi Herrestaskolan, Barkarbystaden förr och nu, Så ska Barkarbystaden växa - se modellen över Barkarbystaden och prata med ansvariga för utbyggnaden av tunnelbanan.

Hungrig - Fika i matsalen och ät en grillad korv ute i aktivitetsparken.

Leksugen - Spana in och lek i aktivitetsparken som är barnens skolgård på dagarna och tillgänglig för alla efter skoltid. Här finns fotbollsplan, basketplan, sprintbanor och såklart vanliga lekredskap. Blir du hungrig bjuder vi på grillad korv här ute.

Lite här och där - Elevutställningar och musikuppträdande med elever från Herrestaskolan och kulturskolan.

Adress - Karlslundsvägen 25, Barkarbystaden, 177 44 Järfälla. Hitta hit»

Välkommen till invigning med öppet hus på Herrestaskolan!

Om Herrestaskolan

Herrestaskolan är Sveriges första skola, bibliotek och sporthall som byggts helt i massivträ och utifrån Miljöbyggnad Guld. Det innebär extra höga krav på bland annat energisparande, luft, akustik och kontroll på att inga farliga kemiska ämnen finns. Skolan blir nästan koldioxidneutral och på taket finns 1 400 kvadratmeter solceller som täcker nästan hela skolans energibehov.

Stor satsning på kultur och fritid Herrestaskolan blir en mötesplats mitt i Barkarbystaden. En stor satsning på kultur och fritid gör att flera av skolans lokaler - som biblioteket, idrottshallen med den 14 meter höga klätterväggen, matsalen, slöjdsalarna, tekniksalen och hemkunskapsalen - kan användas av allmänheten och föreningar på kvällstid och helger.

Skolan har också en aktivitetspark som blir skolgård under dagen och tillgänglig för alla i Barkarbystaden under övriga tider.

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum