Linköpings kommun

Irena Forslind får årets stipendium för integrationsarbete

Dela

Irena Forslind får 2016 års stipendium för mångfalds-, integrations- och jämlikhetsarbete. Hon får stipendiet bland annat för sitt budskap om kärlek och allas lika värde.

Irena Forslind, mottagare av 2016 års stipendium för mångfalds-, integrations- och jämlikhetsarbete, tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund.

Irena Forslind får stipendiet med följande motivering:

"När Irena Forslind var elva år invaderades hennes hemland Polen av Tyskland och hon blev bortförd till koncentrationsläger, där hon sedan satt fången i fem år.

Under 25 års tid har Irena föreläst för elever och konfirmander i Linköping med omnejd om sin barndom och de ofattbara grymheter som hon utsattes för. Det krävs ett enormt mod och styrka att gång på gång, under varje föredrag, behöva återuppleva det fruktansvärda som hon varit med om.

De som lyssnat på Irenas berättelse vittnar om att hela hennes framförande präglas av kärlek och budskapet om att förlåtelse och förståelse är enda vägen som för framåt. Det hon vill förmedla till ungdomar idag är att man inte ska hata och att alla människor är lika mycket värda. Många är de personer som fått se filmen om när Irena återvänder till Ravensbrück och där förlåter den vakt som slog henne sönder och samman. Irena är ett av de vittnen vars erfarenheter vi alla behöver ta del av. Hennes budskap om kärlek och tolerans är särskilt viktigt i vår tid."

Stipendiet delas ut vid kommunfullmäktiges traditionsenliga middag som i år äger rum den 14 december.

För ytterligare information kontakta stipendiaten Irena Forslind, telefon 013-413 02

Linköping har 155 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum