Håll Sverige Rent

Isabella Lövin får Håll Sverige Rents nya pris som Årets Havsvän

Dela

Idag delas för första gången priset Årets Havsvän ut av stiftelsen Håll Sverige Rent. Vice statsminister Isabella Lövin får priset för sitt engagemang för havet.

– Isabella Lövins engagemang för havet och allt som lever däri är starkt och ärligt, och vi tycker verkligen att hon är värd priset, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Hederstiteln Årets Havsvän går till en person, ett företag eller en organisation som genom handling och nytänkande bidragit till ökad förståelse, insikt eller kunskap för ett renare hav, fritt från plast.

Motiveringen för årets vinnare vice statsminister Isabella Lövin lyder:

För initiativet till och arbetet kring ett av Sveriges största enskilda FN-engagemang någonsin: FN:s havskonferens, The Ocean Conference, i New York 5-9 juni, 2017.

– Vi hoppas mycket på havskonferensen i New York. Att samla alla relevanta aktörer på en stor konferens där fokus bland annat kommer att vara på den marina nedskräpningen är ett fantastiskt initiativ, säger Johanna Ragnartz.

Priset delades ut på invigningen av det nya nätverket Håll Havet Rent. Nätverket vänder sig till organisationer och företag som vill vara med och skapa ett långsiktigt engagemang för rena hav och minskad nedskräpning.

Kontakter

Bilder

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum